ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara, va rog frumos sa-mi dati o solutie cum sa procedez cu un contract de munca pentru o ingrijitoare in invatamant care este pensionara pentru limita de varsta, care are un nr. de 4. contracte de munca, pe perioada determinata asa a fost aprobat de Consiliului de administratie al scolii, total insumand o perioada de 2 ani si 9 luni. CIM a expirat in data de 01.01.2014.

Intrebarea mea este daca la aceasta persoana mai pot sa fac un CIM pe o perioada de 1. an, pt. ca asa depaseste 36 de luni. Concurs nu se poate organiza cf. OUG. 77/2010 si OUG. 103/2013, intrucat liceul nostru nu se incadreaza conform costului standard pe elevi in plafonul cheltuielilor de personal, in anul 2014, asa am inteles eu, poate gresesc. Multumesc frumos pentru raspuns.

Irina Peter
 User  Irina Peter
a intrebat la 09 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Ian. 2014
In primul rand asigurati-va daca intr-adevar sunt 4 contracte si nu cumva sunt prelungiri si daca aceste contracte sunt succesive sau nu, ca sa fiti sigura ca nu se incalca prevederile din Codul muncii republicat. Daca sunt prelungiri prin act aditional atunci contractul poate fi prelungit in continuare pana la maxim 36 de luni. Daca sunt insa contracte succesive incheiate la intervale de maxim 3 luni unul fata de celalalt atunci s-a incalcat legea din pacate.

Pensionarul pentru limita de varsta poate lucra inclusiv cu CIM pe perioada nedeterminata, nu ii interzice nicio lege acest lucru. Incadrarea lui pe perioada determinata este o alternativa dar nu o obligatie a angajatorului.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024