ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Avem un angajat X care inlocuieste titulara postului Y ce se afla in concediu crestere copil. Titulara postului Y revine din concediu, si in mod normal ar fi trebuit incetat contractul de munca al angajatului, insa in acest timp a mai plecat in concediu crestere o alta angajata z. Poate angajatului x sa i se prelungeasca durata contractul prin act aditional cu inlocuirea angajatei z.


Va multumesc.

Adaugata in: Contract de munca
Alina Mihaela Traistaru
 User  Alina Mihaela Traistaru
a intrebat la 23 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Ian. 2013
Legea prevede ca CIM al suplinitorului inceteaza la data la care inceteaza motivele care au dus la suspendare, deci a revenirii titularului de post, practic ar trebui sa ii incheiati un alt contract pentru a inlocuti salariata Z. Depinde si ce perioade de concediu au ales salariatele. Daca fiecare sta cate 2 ani, ar trebui cu atat mai mult sa incheiati contracte diferite pentru ca prin prelungire ati depasi cele 36 de luni legale. Iar legea prevede ca numai in cazul in care se prelungeste suspendarea titularului se poate prelungi durata CIM peste cele 36 de luni. Ca atare, eu va recomand, tinand cont de prevederile legii, sa incetati contractul actual si sa transmiteti incetarea in Revisal, si sa ii incheiati un contract nou pentru inlocuirea salariatei Z, pe durata concediului. Ca sa fiti in regula. Aveti in vedere ca CIM trebuie incheiat si operat in Revisal anterior inceperii activitatii de catre salariata pe postul respectiv.

Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu George Andreescu Viviana Serni Marius Ion alexei delimart Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024