ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract de munca intre persoana fizica si angajat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


La una din camerele mele de locuit de la casa mi s-a fisurat plafonul din rigips. Am avut o echipa de 5 oameni pe care i-am gasit la recomandarea unor prieteni , ca sa-mi rezolve problema. In timp ce lucram impreuna cu ei la remedierea defectiunilor a venit controlul de la ITM si m-a amendat cu 10000 lei pentru fiecare persoana gasita la munca, pe mine si pe sotie excluzându-ne. A fost invocat articolul din legea muncii privind obligativitatea intocmirii de CM intre persoana fizica si angajat, invocându-se munca la negru.Am avut proces pe care l-am pierdut , asteptând si motivarea pentru a putea face recurs la hotarârera judecatoreasca. Eu intreb daca este obligatoriu sa se faca CM intre PF si terte persoane. Am avut contract de prestari servicii inte mine ca PFA si lucratori , dar nu mi le-au luat in considerare. Mentionez ca domeniul de activitate al PFA-lui nu are nimic in comun cu activitatea de constructii sau amenajari interioare.

Adaugata in: Contract de munca
Viorel Ilinca
 User  Viorel Ilinca
a intrebat la 14 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Mar. 2014
O PFA nu poate incadra terte persoane cu alte tipuri de contracte, ci numai cu contract individual de munca incheiat in baza Codului muncii. Poate incheia contracte de prestari servicii cu alti PFA sau II, sau cu IF, dar nu cu angajati. Aici este greseala care a atras amenda. S-a incalcat legea in aceasta privinta si s-a tras concluzia ca ei muncesc la negru. Puteati incheia cu ei o conventie civila in calitate de PF neautorizata si erati in regula, in baza Codului civil.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024