ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract de munca pe perioada determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.

Imi puteti spune va rog de cate ori se poate prelungi cu CIM pe perioada determinata. Primul contract a fost incheiat pentru o perioada de 6 luni, perioada cuprinsa intre 15.03.2013 - 15.09.2013, conform art. 82, pct. 2. din Codul Muncii. Asta inseamna ca pe data de 15.09.2013, contractul va inceta de drept. In cazul in care se doreste prelungirea acestuia cu inca 6 luni, se va face act aditional la contractul initial? Cu ce data trebuie facuta prelungirea? Incepand cu ultima zi lucratoare care este vineri 13.09.2013?
Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata si cumulate sa nu depaseasca 24 sau 36 de luni?

Va multumesc,



Nechita Andruta
 User  Nechita Andruta
a intrebat la 23 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Nechita Andruta la 26 Aug. 2013
Cu multa placere, ma bucur ca v-a fost de ajutor si s-a clarificat problema. Mult succes!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Nechita Andruta
 User Nechita Andruta
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Aug. 2013
Buna ziua,

Va multumesc tare mult pentru raspunsul detaliat pe care mi l-ati dat. Eram un pic confuza in legatura cu aceasta procedura dar cu ajutorul dumneavoastra am inteles.

Numai bine
Andra Nechita
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Aug. 2013
Contractul de munca va inceta in data de 16.09, data de 15 fiind ultima zi lucrata de salariat conform inscrisurilor din CIM.

Prelungirea contractului se face cu data de 16.09 ca sa existe continuitate si numai prin act aditional semnat de ambele parti, act ce poate fi incheiat cel tarziu in ultima zi lucratoare a salariatului, adica pe data de 15.09.2013. Modificarea se opereaza in Revisal in termen de 19 zile lucratoare conform HG 500/2011

Un CIM pe perioada determinata se poate incheia pe maxim 36 de luni, iar in interiorul acestui termen se pot face oricate prelungiri se doreste. In cazul inlocuirii unui salariat al cauri CIM este suspendat, daca suspendarea excede aceasta perioada se poate incheia fie un un CIM succesiv de 12 luni, fie prelungi cel existent in conditiile in care se poate.

Prelungirea prin act aditional nu echivaleaza cu CIM succesive. Ca sa putem vorbim de CIM succesive ar insemna ca cel actual sa inceteze prin decizie si sa i se incheie salariatului un nou CIM. Se pot incheia maxim 3 CIM succesive intre aceleasi parti, a cate 12 luni cel mult. CIM succesive sunt insa contractele pe perioada determianta incheiate la intervale de 3 luni. Se tine cont de o durata maxima legala pentru fiecare din ele si nu cumulate.

Actul aditional intra la categoria documentelor intocmite pentru modificarea elementelor sau clauzelor unui CIM existent. Nu echivaleaza cu un nou contract de munca, desi uneori apare aceasta interpretare chair daca nu este corecta.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024