ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract de munca perioada determint o luna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Am o problema si va rog daca se poate sa ma ajutati.
In urma cu o saptamana am fost angajata la o firma pe o perioada determinata de o luna, urmand ca apoi sa se prelungeasca contractul cu alte doua luni. Asta daca toata lumea era multumita.
Problema este in felul urmator:
Firma angajatoare a apelat la o firma de recrutare. Toate bune si frumoase. Sunt anuntata ca in urma interviurilor sunt selectionata pentru postul respectiv si anume angajata.
Doar ca in perioada de proba sunt angajata firmei de recrutare, dar muncesc la cealalta firma care ma va prelua dupa trecerea celor 1+2 luni de proba. Mentionez ca am inceput munca de o saptamana iar eu am lucrat cate 13 chiar 14 / h / zi. In conditiile date, refuz sa mai merg la acest loc de munca. Ce pot sa fac sa nu intampin greutati sau rautati din partea domniilor lor?
Va multumesc!

Adaugata in: Contract de munca
Mihaela Ciobanu
 User  Mihaela Ciobanu
a intrebat la 16 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihaela Ciobanu
 User Mihaela Ciobanu
a raspuns userului Mihaela Ciobanu la 16 Sep. 2014
Nu intelesesem exact daca notificarea este valabila pentru primele 5 zile sau pentru intreaga luna. Acum am inteles, se refera la cele 5 zile. Cam trist pentru mine, am instiintat in ziua a sasea. Si nici in firma nu mai calc, ca doar nu sunt negru pe plantatie! Pana la urma poate isi dau seama si ei de greseli si se incheie totul pe cale amiabila. Asta ca sa nu fac si eu o plangere la ITM pentru orele exagerat de multe lucrate in firma peste program. O ora, doua intelegeam......
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului Mihaela Ciobanu la 16 Sep. 2014
Dupa cum v-am raspuns deja, puteti alege varianta demisiei.Daca absentati nemotivat, contractul individual de munca poate inceta in urma cercetarii disciplinare prealabile, conform art.251 din Codul muncii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihaela Ciobanu
 User Mihaela Ciobanu
a raspuns userului adriana iancu la 16 Sep. 2014
Am apucat sa lucrez decat 5 zile. In a sasea zi, am refuzat sa mai merg informand Agentul de Munca Temporara de acest lucru. Mi-au spus ca incearca sa gaseasca o cale amiabila si cu cealalta firma. Se pare ca raspunsul dumnealor se lasa asteptat. Mi-e teama sa nu am vre-o ?surpriza? si in ce ar putea sa consta aceasta.
Mii de multumiri pentru raspuns, rabdare si promtitudine!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 16 Sep. 2014
Firma cu care ati incheiat contractul individual de munca este , cel mai probabil Agent de Munca Temporara. Fiind salariata incadrata cu contract individual de munca pe durata determinata sunteti supusa unei perioade de proba, care nu va depasi 5 zile lucratoare pentru o durata a contractului individual de munca mai mica de 3 luni.Daca nu a expirat aceasta perioada putei solicita incetarea contractului printr-o sinpla notificare.Ea arata asa:
NOTIFICARE
Subsemnatul ____________ , salariat la _______________, in functia de ___________, in conformitate cu prevederile art.31 alin.3 din Codul Muncii, va notific incetarea contractului individual de munca nr..________/__________ incheiat cu dvs. incepand cu data de _________.

Data ___________ Semnatura _______________.

Daca aceasta perioada a expirat aveti doua posibilitati:
Demisia conf. Art. 81 - Codul muncii republicat
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
(2) Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
Sau,fiind un contract pe 30 de zile, aveti si varinata expirarii lui, ceea ce inseamna ca dupa o luna de zile el inceteaza de drept si daca nu doriti sa continuati colaborarea cu acest angajator, nu semnati prelungire sau un nou contract de munca.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024