ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

contract individual de munca in vederea reluarii somajului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, m-am angajat la o firma cu cim nedeterminat cu proba 30 zile, au trecut cele 30 zile proba (firma m-a luat din somaj), eu nu ma conformez la locul de munca cu meseria ceruta, mai pot lua somaj? Eu vreau sa plec ptr ca nu este ptr mine acel loc de munca, decizia de incetare ce trebuie sa contina, ce articol sau daca mai pot beneficia de somaj?

Adaugata in: Contract de munca
Petrescu Florian
 User  Petrescu Florian
a intrebat la 19 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Feb. 2014
Dat fiind fapul ca incadrarea a fost facuta pe perioada nedeterminata, conform legii somajului 76/2002 plata indemnizatiei de somaj a incetat iar dvs ati fi putut beneficia, la cerere, de 30% din valoarea indemnizatiei de somaj pana la finalul perioadei stabilite de Agentia de Somaj pentru plata indemnizatiei. Ca sa puteti beneficia de o noua perioada de somaj trebuie sa realizati un nou stagiu minim de cotizare de 12 luni in urmatoarele 24. Perioada de somaj anterioara nu se valorifica pentru acordarea unui drept similar.

E bine sa retineti, pe viitor, ca incetarea la finalul sau in timpul perioadei de proba in temeiul art. 31 (3) trebuie sa aiba la baza initaitiva angajatorului exclusiv ca sa puteti primi dreptul la indemnizatia de somaj. Aceasta specificatie este cuprinsa in normele de aplicare a legii somajului aprobate prin HG 174/2002.

ART. 5
Prin motive neimputabile, ?n sensul art. 17 alin. (1) din lege, se ?nţelege:
b) ?ncetarea raportului de muncă la iniţiativa angajatorului, prin notificare scrisă, ?n temeiul art. 31 alin. (4^1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare;

Normele de aplicare mai pastreaza numerotare din Legea 40/2011 prin care a fost modifica codul muncii, art. 31 (4^) fiind de fapt art. 31 (3) in codul muncii de acum. Odata cu republicarea legii numerotarea articolelor a fost actualizata.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024