ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

contract pe perioada determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
M-am angajat anul trecut pe data de 16.07.2013 cu contract pe perioada determinata de 1 an cu 6/zi pe contract. trebuie sa mentionez ca eu sunt in locul unei colege care este in concediu de maternitate.Din fericire o alta colega va pleca si sper sa imi prelungeasca mie contractul.daca pana la terminarea contractului eu raman insarcinata angajatorii sunt obligati sa mi-l prelungeasca ?
Daca nu o sa mi-l prelungeasca ce sa va intampla cu mine, voi avea dreptul la concediul de maternitate de 2 ani?ce trebuie sa fac?

Maria Maria
 User  Maria Maria
a intrebat la 19 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Maria Maria
 User Maria Maria
a raspuns userului Ioana Popa la 20 Mai. 2014
as mai avea o intrebare:
eu am inceput sa lucrez de la data de 10.09.2011 si am stat pana la data de 11.02.2013, iar de pe data de 18.02.2013 am inceput un alt contract de munca care a durat pana pe data de 1.07.2013..aceste doua servicii au fost cu program de 8 ore.IAR DE PE 16.07.2013 am inceput serviciul care sunt si acum.Intrebarea este : conteaza micile intreruperi dintre contracte in cazul unui concediu de maternitate? sau nu?
va multumesc !
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Mai. 2014
Nu, nu sunt obligati, nu prevede legea ca in cazul unei sarcini un astfel de contract ar trebui prelungit. Contractul poate inceta de drept la data pana la care a fost incheiat iar angajatorul ar fi in legalitate.

Nu aveti dreptul la concediul de maternitate decat daca in cele 12 luni anterioare datei nasterii copillului realizati venituri profesionale. In calcul intra si indemnizatiile medicale, somajul, venituri profesionale din cele 12 luni. Vedeti aici conditiile de acordare si cum se calculeaza cele 12 luni - http://clublegislatiamuncii.manager.ro/codul-muncii/indemnizatie-pentru-cresterea-copilului-7288.html

Ca sa puteti intra in somaj dupa incetare trebuie sa aveti minim 12 luni de stagiu in ultimele 24 anterioare, calculate in raport cu programul normal de lucru. Ceea ce inseamna ca fie aveti 16 luni lucrate cu 6 ore in cele 24 fie aveti 12 luni lucrata cu norma intreaga, fie si una si alta in asa fel incat in total sa rezulte la calcul 12 luni de stagiu, iar din somaj puteti apoi in concedii medicale si in maternitate apoi in CIC, prelungind somajul.

Daca la data incetarii contractului prin expirarea lui veti fi in 7 luni de sarcina sau deja in concediul de maternitate, continuati cu acesta pana la nastere si dupa perioada de lauzie intrati in CIC indemnizatia. Maternitatea va fi platita direct de Casa de sanatate pe baza certificatelor medicale.


Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024