ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract perioada determinata de 3 luni


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua .
Am un salariat cu contract de munca pe perioada determinata de 3 luni care a venit cateva zile la munca (nu mai vrea sa vina). Pot sa-i fac suspendare pe nemotivate (incetarea suspendarii), iar dupa sa-i incetez contractul de munca cu art. 31 alin. 1 sau alin. 3, perioada de proba fiind de 15 zile (ca sa nu-i mai fac cercetarea disciplinara)?

Adaugata in: Contract de munca
Alina Stanescu
 User  Alina Stanescu
a intrebat la 06 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Aug. 2012
Pe perioada de proba nu este necesara cercetarea disciplinara, contractul de munca se desface exclusiv prin notificare scrisa. Insa este obligtatoriu ca angajaul in cauza sa semneze pentru primirea notificarii, altfel nu veti putea desface contractul. legal considerandu-se ca salariatul nu a luat la cunostinta continutul acelei acea notificari. Notificarea se incheie in temeiul art. 31 alin. (3) din Codul muncii republicat.

Art. 31
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Art. 1 din Codul muncii stabileste durata perioadei de proba ce poate fi alocata in cazul contractului de munca incheiat pe perioada determinata. Nu reprezinta temei de incetare.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024