ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract prestari servicii intre II si SRL


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, sunt titularul unei II si doresc sa inchei un contract de prestari servicii cu un SRL, obiectul fiind servicii de secretariat. Precizez ca momentan sunt angajata cu CIM pe postul de secretara la acest SRL si desfasor activitatea in biroul inchiriat de catre SRL si cu aparaturile acestuia (telefoane, calculator, imprimanta, scanner etc.) si doresc sa muncesc independent cu acest SRL prin Intreprinderea pe care o detini. Adica, salariul pe care il primeam prin CIM sa il facturez eu ca II (prestari servicii). Astept pareri si sfaturi din partea dvs. Va multumesc.

Adaugata in: Contract de munca
Manuela Ivan
 User  Manuela Ivan
a intrebat la 14 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Nov. 2013
Puteti face acest lucru, cat timp pe II aveti CAEN-ul potrivit. Dar asta ar insemna sa incetati contractul de munca existent si sa lucrati numai prin cel de prestari servicii, ca sa nu ocupati o functie identica cu activiatea pe care o prestati ca salariat, e posibil sa intrati la evaziune.

Totodata, ar trebui sa va asigurati ca activitatea va fi intr-adevar una independenta. Daca lucrati ca II in aceleasi conditii ca in cazul contracutului de munca, nu este in regula, pentru ca activiatea este de natura dependenta si nu se justifica acel contract de prestari servicii.

Aveti grija si la contributiile de plata ca II. Daca venitul dvs depaseste 35% x 2223 pe luna trebuie sa platii contributia integrala la pensie de 31,3%. Pe langa acesta, independent de nivelul venitului realizat, platiti impozit pe venit de16% si CASS de 5,5%. Daca aveti CIM si in acelasi timp realizati venituri ca salariat aveti scutire in privinta contributiei la pensii pentru II.

Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
Ioana Popa
Radu Anton Gratiela Petrescu Viviana Serni G Stancu violeta Georgescu alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024