ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contracte de munca cu semnul intrebarii.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara!
Vreau sa va descriu situatia in care ma aflu si de care mi-am dat seama in momentul in care am vrut sa fac un credit iar cei de la banca mi-au spus ca este ceva in neregula cu contractele mele de munca.
Am fost angajata in iunie 2010 la societatea romana de radiodifuzine pe un contract pe perioada determinata, pana la revenirea unui angajat care se afla in momentul respectiv in concediu fara plata. Ulterior, in 2011, am fost trecuta pe postul unui alt angajat care se afla de asemenea in CO fara plata. Astfel, angajatorul mi-a facut in 2011 un nou contract cu o noua functie si un alt salariu, dar tot pe perioada determinata pana la revenirea titularului. Anul trecut insa am sustinut un concurs pentru a fi angajata pe perioada NEDETERMINATA. Angajatorul insa nu mi-a facut un nou contract ci un act aditional la contractul din 2010.
Cei de la banca spun insa ca este imposibil ca angajatorul sa imi fi facut in 2011 un contract nou fara ca cel din 2010 sa fie incheiat si automat este imposibil ca trecerea pe nedeterminata din 2014 sa fie facuta ca act aditional la documentul din 2010.

Ce parere aveti despre aceasta situatie? Angajatorul nu imi poate explica prea bine situatie si nici nu imi spune de ce mi-au facut un contract in 2011 fara sa il incheie pe cel anterior.

Multumesc mult!!!

Adaugata in: Contract de munca
Ruse Alexandra
 User  Ruse Alexandra
a intrebat la 21 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ruse Alexandra la 26 Ian. 2015
Din acea formulare reiese clar ca este vorba de un contract din 2010, numarul contractului este 22.094 din data de 21.06.2010. Sa nu aiba ei vreo notatie mai aparte, desi ma indoiesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ruse Alexandra
 User Ruse Alexandra
a raspuns userului adriana iancu la 23 Ian. 2015
Multumesc de raspuns.
Mai o intrebare, daca ati putea sa imi raspundeti, va rog. Ce intelegi prin urmatoarea exprimare: "Act aditional la contractul de munca nr 22.094/21.06.2010"/ Inseamna ca actul aditional este la contractul din 2010, in contiiile in care eu am avut un contract nou incepand din 15.06.2011. Cei de la resurse umane imi tot spun ca exprimarea de mai sus nu inseamna ca actul aditional e facut la contratul din 2010 ci ca acela este numarul meu de marca chiar daca am avut un nou contact incepand din 2011.
Multumesc mult!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 23 Ian. 2015
Contractul individual de munca pe durata determinata inceteaza de drept la data expirarii lui, sau in cazul dumneavoastra la momentul incetarii motivelor care au determinat suspendarea contractului individual de munca al titularului.. Eu inteleg ca ambele contracte atat cel din 2010 cat si cel din 2011 au fost pe durata determinata. intrbarea se pune in felul urmator, care au fost perioadele pentru care au fost incheiate? Mai mult decat atat, perioada maxima pentru care se poate incheia un contract individual de munca pe durata determinata se poate incheia pe o perioada maxima de 36 de luni. Prin urmare acel act aditional a fost incheiat la un contract expirat. In concluzie,cei de la banca au dreptate.
Codul muncii
Art. 82. [forma si conditiile contractului individual de munca pe durata determinata]
(1) Prin derogare de la regula prevazuta la art. 12 alin. (1), angajatorii au posibilitatea de a angaja, in cazurile si in conditiile prezentului cod, personal salariat cu contract individual de munca pe durata determinata.
(2) Contractul individual de munca pe durata determinata se poate incheia numai in forma scrisa, cu precizarea expresa a duratei pentru care se incheie.
(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.
(4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
(5) Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.
Art. 84. [durata si incetarea contractului individual de munca pe durata determinata]
(1) Contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 de luni.
(2) In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024