ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum inchei contrac de munca pentru persoane de la o gradinita care nu mai e pj ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Avem o gradinita care avea personalitate juridica pana la 31.08.2014. Incepand cu data de 01.09.2014 aceasta gradinita a devenit structura in cadrul altei gradinite cu personalitate juridica . Pentru angajatii gradinitei care nu mai are personalitate juridica trebuie sa incheiem alte contracte de munca incepand cu01.09.2014 ?

Liliana Mucesanu
 User  Liliana Mucesanu
a intrebat la 13 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Sep. 2014
Pe langa cele redate deja, desi contractele de munca nu inceteaza, in Revisal al cedentului trebuie operata o incetare a lor ca urmare a transferului gradiniteti catre o alta institutie de acelasi timp. Astfel cedentul opereaza pentru salariatii trasferati, incretarea CIM, completanf in campul "temei incetare contract" - "alt temei", iar la "Explicatii" va completa "transferat la SC... SRL in conformitate cu prevederile art. 173 din Legea nr. 53/2003 ? Codul muncii republicat. Compltearea datelor are la baza contractul de cesciune. Iar in rubrica ?Data incetare? se va trece data la care are loc transferul. Registrul se transmite astfel catre ITM. Iar noul angajator va trebui sa opereze si el noii angajati in registrul propriu, cei preluati prin cesiune, si sa le modifice CIM prin act aditional, actualizand datele referitoare la angajator.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 14 Sep. 2014
In cadrul cap. V, art. 173, alin. (2), coroborat cu cap. II, art. 5, alin. (1) din Legea nr. 67/2006, privind protectia drepturilor salariatilor in cazul transferului intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora, toate drepturile si obligatiile cedentului (persoana care isi pierde calitatea de angajator) care decurg din contractele individuale de munca si din contractul colectiv, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului (persoana care dobandeste calitatea de angajator).Ca urmare a cesiunii/fuziunii se produce implicit si transferul colectiv al salariatilor, deci si drepturile si obligatiile salariatilor care decurg din contractele de munca existente sunt transferate integral cesionarului. Contractele de munca nu inceteaza, ci vor fi transferate cesionarului care devine noul angajator in temeiul contractului de fuziune/cesiune incheiat intre cele doua societati care trebuie sa contina si prevederi cu privire la salariatii transferati, in acest sens se emite o Decizie colectiva de transfer.Aceasta decizie trebuie sa contina in anexa, lista cu salariatii transferati si conditiile contractuale in vigoare la data transferului, decizie ce se aduce la cunostinta salariatilor si devine parte componenta a contractului de munca.Anterior datei transferului, atat cedentul cat si cesionarul au obligatia de a informa in scris reprezentantii salariatilor sau, in cazul in care acestia nu sunt constituiti ori desemnati, pe salariatii proprii, cu cel putin 30 de zile inainte de data transferului.


Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024