ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum se incheie un CIM cu timp partial cu program inegal.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Doresc să închei un CIM cu timp parțial de 60 ore/lună și cu repartiția timpului inegală. În primul rând întrebarea este dacă pot încheie un astfel de contract? Mă refer la repartitia inegală a programului de lucru, având în vedere că în modelul de CIM la capitolul Durata muncii la punctul 2 nu mai este prevăzută repartiția inegală a timpului de muncă.
În cazul repartiției inegale a timpului de muncă mai este necesar să prevăd în CIM strict programul de lucru (de exemplu luni-vineri 08.00-10.00) sau pot da o perioadă (de exemplu luni-vineri 08.00-17.00).

Acsinescu Viorel
 User  Acsinescu Viorel
a intrebat la 17 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 19 Apr. 2015
Da, se poate incheia un astfel de contract.
Alin (3) la art 104, defineste salariatul comparabil, cel cu norma intreaga din aceeasi unitate, in functie de care este apreciat salariatul cu fractiune de norma: are acelasi contract de munca ( adica pe perioada determinata sau nedeterminata) si presteaza aceeasi activitate sau una similara .
Durata muncii salariatului cu fractiune de norma nu este raportata la durata zilnica, ci la durata muncii saptamanale sau lunare, asa ca este posibil ca salariatul sa presteze munca numai intr-o singura zi a saptamanii ori a unei saptamani etc.
Codul muncii
Art. 105. [clauze speciale]
(1) Contractul individual de muncă cu timp parţial cuprinde, ?n afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:
a) durata muncii ÅŸi repartizarea programului de lucru;
b) condiţiile ?n care se poate modifica programul de lucru;
c) interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori ?nlăturării consecinţelor acestora.
(2) ?n situaţia ?n care ?ntr-un contract individual de muncă cu timp parţial nu sunt precizate elementele prevăzute la alin. (1), contractul se consideră a fi ?ncheiat pentru normă ?ntreagă.
In cotract este necesar sa treceti strict programul de lucru altfel, altfel se considera a fi incheiat cu norma intreaga.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024