ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum se inregistrau Contractele de munca la Itm Inainte de,,Revisal,, SPETA PENALA-La care politia si procurorul nu stiu ce sa faca...


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


intreb ?
poate stiti mai bine... La momentul anului =15.02.2010 Se depunea contractul de munca la Inspectoratul Teritorial de munca data inregistrarii la itm, anul 2010 luna ,februarie Persoana de incredere a patronului sau cel ce a depus dosarul la Inspectoratul Teritorial de munca...Trebuia sa aibe o delegatie ,pentru depunerea acestui contract de munca ?
Sau il putea depune fara vre-o imputernicire? delegatie din partea firmei Cu se proceda? ex.data de 15.02.2010 --inainte de revisal ?
Sau pur si simplu patronul trimetea pe cineva sa lase contractul de munca la I.t.m ?
Ulterior am descoperit ca mi-a inregistrat un contract de munca pentru 4 ore/zii.Am mers la politie --

+
In urma unor reclamatii ,privind un contract de munca Fals. Fostul angajat sustine ca nu el a semnat contractul de munca,,rubrica angajat,,
Patronul sustine ca nu a semnat pentru si in locul angajatului.
Politia trimite spre expertiza grafologica.
Rezultat :
Pe contractul individual de munca, nu este semnatura fostului angajat.
Dar nici a patronului.
Ce poate face politia in acest caz. ? Patronul sustine ca angajatul a semnat. Angajatul ca nu a semnat.
Expertiza ? scrie ca nu angajatul.. Atunci cine... Care si ce ar trebuii sa faca politia si parchetul in acest caz ?-- Mai ar fii si alte contracte de munca in aceiasi situatie dar politia spune ca nu le poate verifica si nici nu poate cere patronului sa le aduca.
Deoarece nu sunt si alte reclamatii .Pentru fals. Ar mai fii si alte documente false state de plata si alte contracte de munca dar politia spune ca nu are sesizari.
-- Cum este considerat acest contract de munca in speta civila ?

+
In urma unor reclamatii facute de un fost angajat ,privind un contract de munca Fals. angajatul sustine ca nu el a semnat contractul de munca,,rubrica angajat,,
Patronul sustine ca nu a semnat el pentru si in locul angajatului.
Politia trimite spre expertiza grafologica.
Rezultat experizei
1 . Nu este semnatura fostului angajat. la rubrica angajat.
2 .Dar nici a patronului. Ce poate face politia in acest caz. ?
Patronul sustine ca angajatul a semnat.
Angajatul ca nu a semnat.
Expertiza scrie clar ca nu angajatul.. Atunci cine...
Care si ce ar trebuii sa faca politia si parchetul in acest caz ?--
Mai ar fii si alte contracte de munca in aceiasi situatie dar politia spune ca nu le poate verifica si nici nu poate cere patronului sa le aduca.
Deoarece nu sunt si alte reclamatii .Pentru fals

Politistul de caz mia spus ca atat el cat si procurorul nu stiu ce sa faca......









Adi Adi
 User  Adi Adi
a intrebat la 09 Mar. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Adi Adi la 12 Mar. 2012
Da, era obligatoriu sa fie semnat de ambele parti, tocmai de aceea se si numeste acordul partilor. Semnatura dumneavoastra nu era necesara daca el desfacea contractul printrr-o notificare scrisa pe parcursul sau la finalul perioadei de proba, sau, in unele cazuri, daca aceasta incetare reprezenta o concediere, alta decat pe parcursul perioadei de proba. Politia nu se ocupa de dosarul salariatului, acest lucru se face de catre ITM. De aceea v-am sfatuit sa va adresati lor si sa le solicitati un control la fata locului, cu atat mai mult cu care inteleg ca lucrati program de 8 ore printr-un contract cu 4 ore.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adi Adi
 User Adi Adi
a raspuns userului Ioana Popa la 09 Mar. 2012
Va scriu deoarece, in anul 2010 luna februarie Firma la care lucram mi-a facut un contract de munca pentru 8 ore/zi si un salariu de 1200 lei/luna L-am dat sa-l inregistreze la Itm Bucuresti. Nu stiu cine din firma mi-a inregistrat un alt contract de munca pentru 4 ore/zii si un salariu de 400 lei/luna. Timp de 1 an habar nu am avut de acesta inselatorie. Cand am auzit am cerut sprijinul celor de la Itm Bucuresti care mi-a comfirmat 4 ore/zii. .Tot de la itm Am aflat ca in acea saptamana imi fusese reziliat Contractul de munca conform art.55 lit b. Acordul partilor Atunci am cerut drepturile salariale + banii pentru concediu de odihna neefectuat. - Intreb eu ???? Se putea desface contractul de munca art.55 lit.b acordul partilor fara ca eu sa semnez ???? Eu angajata ... Vazind ca sunt amenintata si umilita am apelat la Politie-Parchet- garda financiara. Politia a cerut de la Itm contractul meu de munca. Sa efectuat expertiza grafologica a semnaturii mele angajata Sa constatat ca nu este a mea angajata dar nici a partonului. Cine sal fii semnat ? Intre timp mi-am amintit ca in acea perioada o angajata ,,ospatarita,, ma sunat acasa sa-mi ceara datele personale dupa cartea identitate. Probabil ca ospatarita cu acordul patronului mi-a facut si inregistrat contractul mincinos. Pe care eu nu l-am vazut vreodata.
Revin si intreb ??? art.55 lit.b codul muncii acordul partilor era obligatoriu sa fie semnat si de mine,angajata ? Ce spune legea ? Spun acestea deoarece cand a fost chemat la politie patronul a declarat ca: Nu era necesara semnatura mea angajata .
Desii firma este un restaurant iar programul este de la 9 dimineata la -- 23 seara, nici unul dintrea angajati nu avea contract de munca pentru 8 ore pe zii. Toti aveau contracte pe 4 ore/ zii sau chiar 2 ore pe zii. Politia cat si procurorul de caz nu stiu ce sa faca in aceasta situatie. Dar nici nu a cerut patronului si documentul desfacere contract de munca... Nici statele de plata cere nu le-am vazut vreodata... Nu stiu ce sa mai cred ?
Poate aveti vre-un sfat ?
Cu multumiri
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Mar. 2012
Revisal exista din 2006, dar pana in 2011, cand a intrat in vigoare noul Revisal, contractele se depuneau la ITM iar urma depunerii angajatorul primea inapoi 2 exeplare stampilate si inregistrate cu numar unic la ITM. Un exemplar pentru el si unul pentru angajator. Un al treilea exemplar al contractului ar fi trebuit sa ramana la ITM, in evidenta lor. De asemenea, in 2010 aceste contracte se consemnau si in cartea de munca, daca salariatul detinea un astfel de document.

Contractele la ITM puteau fi depuse si de un angajat al companiei, nu era necesara o procura sau imputernicire in acest sens. Verificati la ITM daca exista un contract inregistrat la ei. Daca nu exista inseamna ca cine ar fi trebuit sa duca dosarul la ITM nu a facut acest lucru.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024