ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum se plateste serviciul suspendat in timpul programului de lucru?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


in societatea noastra sunt salariati care li se suspenda serviciul 4 ore in tura de 12 ore in acest interval nu au voie sa paraseasca locul de munca trebuie sa supravegheze instalatiile si cladirile si sunt obligati sa raspunda la telefonul de serviciu dar sunt platiti numai cu 30% . Este legala aceasta retribuire.

Silviu Ivan
 User  Silviu Ivan
a intrebat la 24 Mar. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului Cristina Valachi la 28 Mar. 2016
In aceasta situatie salariatii indeplinesc sarcini de serviciu, deci vor fi pontati 12 ore.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristina Valachi
 User Cristina Valachi
a raspuns userului adriana iancu la 25 Mar. 2016
dar salariatii nu parasesc societatea si ramin in serviciu de paza si supraveghere a activelor societatii. Nu ar trebui retribuiti 100% iar aceste ore sa fie trecute in norma de ore lunara
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 24 Mar. 2016
Angajatorul are posibilitatea sa reduca programul de lucru de la 5 la 4 zile pe saptamana, cu reducerea corespunzatoare a programului, in cazul reducerii temporare a activitatii societatii, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, pe perioade care depasesc 30 de zile.
Codul muncii
Art. 52
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
.......................
c) in cazul intreruperii sau reducerii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare;
.......................
(3) In cazul reducerii temporare a activitatii, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, pe perioade care depasesc 30 de zile lucratoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana, cu reducerea corespunzatoare a salariului, pana la remedierea situatiei care a cauzat reducerea programului, dupa consultarea prealabila a sindicatului reprezentativ de la nivelul unitatii sau a reprezentantilor salariatilor, dupa caz.

Art. 53
(1) Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare a activitatii, salariatii implicati in activitatea redusa sau intrerupta, care nu mai desfasoara activitate, beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 52 alin. (3) .
(2) Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare prevazute la alin. (1), salariatii se vor afla la dispozitia angajatorului, acesta avand oricand posibilitatea sa dispuna reinceperea activitatii.


Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024