ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum se procedeaza cu cumulul de functii?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! As dori sa stiu daca este vreo procedura speciala pentru cumulul de functii, se face vreun act aditional la contract sau pur si simplu firma poate sa il foloseasca in doua locuri si nu se schimba nimic.Multumesc

Adaugata in: Contract de munca
Silviana Ghita
 User  Silviana Ghita
a intrebat la 26 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Iun. 2014
Cumul de functii inseamna detinerea a doua sau mai multe functii de catre acelasi angajat, simultan, Singura cale legala prin care un salariat poate fi incadrat pe o anumita functie o reprezinta semnarea unui contract de munca insotit de fisa postului pentru functia respectiva. Ca temei legal aveti art. 35 din Codul muncii republicat.

Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.


Angajatul nu poate fi "folosit" de angajatorul asa cum doreste el. In speranta de a nu mi-o lua in nume de rau, angajatul nu este proprietate si nici in regim de sclavie. El are niste drepturi nu doar obligatii. Ca atare, ca sa poate desfasura activitati petnru mai multe functii este necesar sa aiba contracte pentru fiecare dintre ele in masura in care legea permite cumularea lor. Fiecare contract va fi insotit de o fisa de post si pentru fiecare functie ocupata va primi un salariu care sa respecte limita minima legala.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024