ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

decizie medicala grad III durata 4 ore


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Avem salariati carora li s-a emis decizie medicala grad III de pensionare, cu drept de munca 4 ore. Cum procedam le incheiem act aditional la cim de schimbare a duratei muncii sau le incetam cim si incheiem alt cim pe durata de 4 ore. Noi mergeam pe prima varianta dar se pare ca la Casele de pensii nu le primesc dosarele de pensionare invaliditate decat daca le inceteaza cim.
Multumesc mult.

Adaugata in: Contract de munca
Maia M
 User  Maia M
a intrebat la 23 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Iun. 2014
Modificati durata de munca prin act aditional la 4 ore in baza deciziei medicale. Contractul de munca il incetati cand vi se comunica decizia de pensionare pentru invaliditate. Decizia medicala este documente de baza la dosarul de pensioanre pentru invaliditate, pe baza ei salariatul va solicita aceasta pensionare.

Cei de la Casa de pensii nu au voie sa faca acest lucru pentru ca nu exista temei legal care sa oblige angajatorul sa le inceteze CIM in acest caz. Singura modalitate prin care ati putea inceta CIM ar fi prin art. 61 c), pentru inaptitudine fizica, dar nu este obligatoriu sa faceti acest lucru. Sau eventual prin acordul partilor, daca este de acord angajatul, sau demisia ceruta de acesta. Dar legal nu aveti obligatia sa incetati CIM in acest stadiu. Decizia medicala nu este acelasi lucru cu decizia de pensionare.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024