ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Delegare sau detasare?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: o firma doreste sa delege doi salariati la o alta firma, cu care are contract de prestari servicii. Delegarea celor doi salariati inca nu se stie pe ce termen se va face. Cadrul legal pentru delegare sau detasare, conform Legii 53/2003 il cunosc, dar totusi nu-mi dau seama cum este corect, sa-i trimit in delegatie sau sa-i detasez , astfel incat la un eventual control sa nu existe probleme.

Multumesc anticipat.

Adaugata in: Contract de munca
Anisoara Andrei
 User  Anisoara Andrei
a intrebat la 22 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 22 Oct. 2013
Detasarea se face prin decizie de detasare si se opereaza in Revisal anterior inceperii perioadei, fiind perioada de suspendare. Iar delegarea se dispune prin ordin de delegare si nu se opereaza in Revisal, nefiind suspendat CIM in timpul ei asa cum se intampla in cazul detasarii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Oct. 2013
Cat timp va presta activitate pentru un alt angajator cu care dvs aveti contract, din acelasi oras sau altul, este detasare, asa cum apare in cadrul legal pe care spuneti ca il stiti.

Delegarea presupune prestarea activitatii in beneficiul angajatorului cu care salariatul are incheiat CIM.

In functie de aceste elemente alegeti varianta cea mai potrivita. Totusi, pentru o mai buna clarificare, va redau si cele doua articole din Codul muncii care definesc atat delegarea cat si detasarea salariatului.

Art. 43
Delegarea reprezinta exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca.

Art. 45
Detasarea este actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca, din dispozitia angajatorului, la un alt angajator, in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia. In mod exceptional, prin detasare se poate modifica si felul muncii, dar numai cu consimtamantul scris al salariatului.

Alte intrebari despre Contract de munca