ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

demisie cu acordul partilor neacceptata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Mi-am depus demisia in data de 10.07 pentru incetarea contractului de munca in data de 18.07. Angajatorul nu mi-a acceptat demisia si a zis ca pana nu isi gaseste inlocuitor nu ma lasa sa plec. Ma si amenintat ca daca plec fara acordul lor o sa verifice tot ce am lucrat in cele 8 luni de cand sunt angajat si ca o sa ma puna sa platesc.
Vreau sa precizez ca mi-am gasit un alt loc de munca si din aceasta cauza vreau sa plec. Ce se poate intampla daca plec pe data de 18.07 chiar daca nu mi-a acceptat demisia?


Adaugata in: Contract de munca
Alex Alin
 User  Alex Alin
a intrebat la 16 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Alex Alin la 17 Iul. 2014
Repet: demisia si incetarea cu acordul partilor nu sunt acelasti lucru, sunt incetari diferite. Fie este demisie, fie este incetare cu acordul partilor, dar nu le puteti avea pe amandoua intr-o singura cerere. Ce ati depus dvs este o incetare cu acordul partilor la o anumita data, pe care angajatorul o poate refuza. Caz in care va ramane varianta demisiei cu preaviz, cat timp angajatorul nu este dispus sa renunte la preaviz.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alex Alin
 User Alex Alin
a raspuns la intrebare la 17 Iul. 2014
deci daca demisia care pe care am depus-o mi-a fost refuzata trebuie sa pun alta demisie fara acordul partilor sau se ia accea in considerare?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Iul. 2014
Demisia cu acordul partilor nu exista, sunt doua tipuri de incetare diferite. Demisia este incetare la initiativa angajatului cu preavizul negociat in contractul de munca, iar incetarea cu acordul partilor presupune acordul ambelor parti asupra datei incetarii propuse de una dintre ele. Aceasta din urma poate fi refuzata de angajator, demisia insa nu.

In cazul demisiei, cat timp angajatorul nu renunta la preaviz partial sau total sau nu se pune problema nerespectarii obligatiilor contractuale de catre el, astfel incat sa puteti demisiona fara preaviz, aveti obligatia respectarii lui. In caz contrar intrati in cercetare disciplinara, contractul fiind suspendat ca urmare a absentarii nemotivate, si se poate ajunge la o concediere disciplinara in locul incetarii prin demisie.

Aveti grija la aceste elemente pentru ca ele va pot afecta pe viitor relatiile profesionale. Respectati perioada de preaviz si gasiti o cale de mijloc cu noul angajator, in contract aveti trecuta obligatia respectarii si durata lui exacta.

Art. 81
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
(2) Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

Incetarea cu acordul partilor are ca temei art. 55 b) din Codul muncii.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024