ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


demisie fara respectarea termenului de preaviz


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua ,
Firma la care lucrez se confrunta cu urmatoarea situatie : in oras a aparut o noua firma de confectii si pentru a-si gasi angajati mai usor , a acordat salarii mult mai mari ,, normal ,, noi ne confruntam cu un numar mare de demisii .ce e de facut ? nimeni nu respecta perioda de preaviz .
ce masuri se pot lua impotriva lor ? li se pot retine bonurile si salariul ?firma chiar are de pierdut pentru ca din 20 de masini 7 nu mai merg , iar ca sa formez un om iti trebuie jumatate de an .
multumim .

Georgeta Bojin
 User  Georgeta Bojin
a intrebat la 03 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Iun. 2014
Nu aveti cum sa impiedicati salariatii sa isi dea demisia, in primul rand, este dreptul lor sa isi aleaga un alt job, pe ce criterii considera ei mai potrivite.

Pentru nerespectarea perioadei de preaviz le puteti suspenda contractele individuale de munca pentru absentare nemotivata si declansati procedura disciplinara, iar dupa derularea ei puteti dispune ca sanctiune concedierea lor disciplinara. Pe perioda absentarii, fiind pontati nemotivat, nu vor fi platiti, legal puteti face acest lucru. Nu le puteti retine insa alte drepturi pe care ar trebui sa le primeasca pentru perioada lucrata pana la prima zi de absenta.

Pentru daunele lasate in urma puteti aplica procedura raspunderii patrimoniale prevazute in Codul muncii, prin care sa solicitati salariatilor plata unei sume de maxim 5 salarii minime brute /persoana pentru dauna creata. Sau ii puteti actiona in instanta de judecata pentru prejudiciul creat. Iar daca in contracte exista clauze de neconcurenta sau daca aveti acte aditionale pentru cursurile sustinute in calitate de angajator, platite de dvs ca firma, din care sa reiasa ca angajatul este bun de plata daca pleaca mai devreme de o anumita limita de timp, puteti sa ii actionati in instanta si pe baza acestor acte, daca refuza sa le respecte si sa plateasca sumele pe care le veti comunica lor in scris.

Alte intrebari despre Contract de munca