ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Desfacere CIM si angajare in ziua urmatoare la alta firma


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, eu sunt referent resurse umane la o firma X, a carui sef este asociat la alta firma Y ,la care prestez servicii cu 2 ore, asadar, am de facut 5 lichidari de la firma X si trebuie sa ii angajez la firma Y , lichidarea este cu 03.03.2014, decizia de desfacere a CIM cu acordul partilor o fac cu data de 03.03.2014 sau o pot face si anterior ? Ma gandeam cu 28.02.2014-vineri, iar angajarea la firma Y o pot face cu data de 28.02.2014 si activitatea sa inceapa cu 03.03.2014? Sau cu data de 03.03.2014 si activitatea o incepe cu 04.03.2014-dar asta ar insemna ca angajatii pierd practic o zi ...... cum pot face in asa fel incat sa nu piarda o zi?

Eu nu ii pot angaja cu 03.03.2014 si sa inceapa activitatea cu 03.03.2014 din cauza Revisalului, stiu ca trebuie transmis cu o zi inainte de data inceperii activitatii-ma cam incurca si sfarsitul de luna care pica in week-end. Sunt incepatoare in domeniu si nu stapanesc prea bine situatiile acestea.Multumesc.

Simona Afrasinei
 User  Simona Afrasinei
a intrebat la 26 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Feb. 2014
Da, se poate proceda asa cum ati precizat, contractul nou oricum trebuie incheiat si transmis prin Revisal anterior datei la care ar trebui sa inceapa activiatea salariatul la firma Y, acest lucru este obligatoriu prin lege. Decizia de incetare o puteti incheia si in data de 3.03, daca acesata este ziua incetarii. Nu este obligatoriu sa o intocmiti in avans, chiar daca veti semna al doilea CIM in ziua lucratoare anterioara, asta nu implica faptul ca CIM trebuie sa fie inchieat anterior. O sa aveti insa mici probleme la operarea in Revisal a noului contract, s-ar putea sa nu va dea voie sa introduceti un al doilea CIM pentru acelasi salariat, tot cu norma intreaga. Incercati sa contactati ITM, telefonic sau prin adresa scrisa, daca apar probleme, pentru ca nu risca amenzi. Problema ar trebui remediata de serviciul tehnic dar pare sa fi ramas suspendata.


Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024