ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Desfacerea contractului de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna, lucrez la o firma privata mica cu 11 angajati. In data de 03.05.2012 dupa terminarea orelor de lucru seful mi-a spus ca de la 01.06.2012 sa-mi caut alt loc de munca! Motivul: doreste sa angajeze o alta echipa cu oameni noi, si echipa veche poate sa mearga ! Nu se pune problema ca nu am lucrat bine, sau ca as fi lipsit nemotivat, sau ca as fi om dezordonat. Nu! Pur si simplu vrea sa ma schimbe cu un alt om nou! Eu am spus ca daca asa stau treburile, voi pleca, pentru nu imi convine nici mie sa lucrez intr-un loc unde nu sunt bine primit si privit. Mi-a spus ca imi plateste 2 salarii si concediul pe acest an, asta ca un ajutor pana imi voi gasi un alt loc de munca .
Doresc sa stiu ca din punct de vedere legal este bine asa, sau am dreptul sa cer mai mult de 2 salarii ?
Multumesc anticipat pentru raspuns .

Adaugata in: Contract de munca
Andrei Alexandru Fedak
 User  Andrei Alexandru Fedak
a intrebat la 09 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Andrei Alexandru Fedak la 11 Mai. 2012
Am inteles problema. Dupa cum va spuneam, angajatorul nu va poate soma sa va dati demisia, nu are acest drept. Demisia este incetarea raportului de munca din initiativa angaajtorului. Faceti o sesizare catre ITM.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Andrei Alexandru Fedak
 User Andrei Alexandru Fedak
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Mai. 2012
Lucrez ca si mecanic intr-un atelier de service cu inca doi colegi, de cinci ani. Un coleg si-a dat demisia in martie anul curent. Dupa ce a plecat au fost angajate alte doua persoane cu un salar mai mare decat noi care suntem acolo de cinci ani. Si de o saptamana eu si colegul meu mai vechi am fost somati sa ne cautam alt loc de munca. Eu nu mi-am dat demisia ! Angajatorul mi-a spus ca de la 01.06.2012 sa-mi caut alt loc de munca. Motivul pentru care ma concediaza este ca vrea sa schimbe echipa veche cu una noua. Eu am 42 de ani  si este adevarat ca traim vremuri grele, dar sunt sigur ca voi gasi alt loc de munca unde voi fi apreciat pentru munca mea .
Multumesc pentru raspuns
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Mai. 2012
Depinde ce prevede contractul colectiv de munca sau regulamentul intern. Este la alegerea angajatorului cate salarii plateste si daca plateste salarii compensatii, legea nu il contrange in nici un fel sa acorde aceste salarii. Inteleg din ce spuneti ca v-ati dat demisia. Aveti in vedere si faptul ca odata cu acest pas, ati pierdut dreptul la somaj daca indeplineati conditiile de acordara. Daca insa nu v-ati dat demisia, atunci angajatorul ar trebui sa aiba o baza legala pentru a inceta raportul de munca prin concediere. In plus, asigurati-va ca veti primi intr-adevar aceste salarii, eventual printr-un acord scris, altfel riscati sa nu vi se acorde cu atat mai mult cu cat ar putea fi vorba de o demisie. Sau chiar acordul partilor.

Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu Ioana Popa G Stancu Viviana Serni George Andreescu Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024