ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

detasare la scoala particulara in baza unei decizii de detasare dela Inspectorat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Avem urmatoarea situatie:
Suntem o scoala particulara. Avem o persoana detasata in baza unei decizii d ela inspectoraltul judetean, pentru al 4-lea an consecutiv.
Detasarea a inceput in anul scolar 2012-2013. Pentru fiecare an scolar am facut CIM pe perioada determinata pentru 12 luni, asa cum prevedea detasarea respectiva. (CIM0ul incepea la 01 septembrie si inceta la 31 august anul urmator). CIM-ul l-am inregistrat in revisalul nostru.
Acum, in anul scolar 2015-2016, persoana respectiva a primit din nou detasare la unitatea noastra, insa aceasta ar insemna un alt CIM pe perioada determinata pentru 12 luni (mentionez ca in detasarea emisa de catre inspectorat este stipulat faptul ca la unitatea la care va fi detasata trebuie incheiat un CIM pe perioada determinata pentru anul scolar respectiv).
Noi suntem acum in situatia in care trebuie sa ii facem un alt CIM pentru perioada 01 septembrie 2015 - 31 august 2016, insa de asemenea mai stim ca, Codul Muncii prevede clar la articolul 82 alineatul 4 ca "Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata", iar la alineatul 5, acelasi articol est prevazut ca "Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare".
Stiind acest lucru, suntem in imposibilitatea de a incheia un alt CIM cu doamna respectiva, insa in acelasi timp Inspectoratul Judetean ne transmite ca trebuie sa ii facem CIM.
Exista cumva vreo reglementare legala de care ne putem folosi pentru a putea face un alt CIM avand in vedere ca la articolul 83, litera "h", Codul Muncii este prevazut ca, CIM pe perioada determinata poate fi incheiat "in alte cazuri prevazute expres de legi speciale ori pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte sau programe" iar in detasarea de la inspectorat este prevazut urmatorul lucru: "repartizarea prin detasare in interesul invatamantului s-a facut in conformitate cu prevederile art. 95, alineatul 1, liera l-n, art. 120, art. 233, art. 234, art. 247, art. 248, alin. 4-6, art. 254, alin. 1, art. 262, alin. 1-3, art. 263 alin. 1-2 din Legea educatiei nationale, si cu prevederile art. IV din OUG 92/2012?
Va rugam din suflet sa ne ajutati in aceasta speta nemaintalnita pana acum printre noi.
O zi frumoasa!

Valentin Mitrache
 User  Valentin Mitrache
a intrebat la 03 Sep. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Valentin Mitrache
 User Valentin Mitrache
a raspuns userului adriana iancu la 22 Sep. 2015
Va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 04 Sep. 2015
Intre acelaesi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata. Sunt contracte succesive cele incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract pe durata determinata care nu poate avea o durata de 12 luni fiecare(art 82 alin 5).
Prin urmare, dumneavoastra nu aveti decat o singura solutie, sa incheiati contractl individual de munca pe durata nedeterminata.

Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
Ioana Popa
Viviana Serni Radu Anton Marius Ion violeta Georgescu Gratiela Petrescu adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024