ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Detasarea


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am rugamintea sa-mi comunicati care este procedura detasarii unui angajat si in cazul unui angajat pe sediu dar care lucreaza la un punct de lucru .

Mutumesc.

Adaugata in: Contract de munca
Andreea Cristescu
 User  Andreea Cristescu
a intrebat la 25 Iul. 2013
Timpul de munca si Programul de lucru: 7 Studii de caz pentru 2021
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Timpul de munca si Programul de lucru: 7 Studii de caz pentru 2021"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Andreea Cristescu la 01 Aug. 2013
In cazul delegarii nu este cazul sa incheiati contract de prestari servicii pentru ca munca este prestata in afara locului de munca dar in beneficiul angajatorului, prin Ordin de deelegare. Delegarea nu suspenda contractul de munca, asa cum se intampla in cazul detasarii.

In cazul delegarii salariatul este platit de angajatorul sau, nu de altul, in baza contractului existent.

Codul muncii defineste delegarea si in ce consta ea, cat si durata pe care se poate dispune o astfel de masura, din initiativa angajatorului, si in ce conditii se poate prelungi:

Art. 43
Delegarea reprezinta exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca.

Art. 44
(1) Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Daniel Mihai
 User Daniel Mihai
a raspuns la intrebare la 30 Iul. 2013
Buna ziua,

Am rugamintea sa-mi comunicati care este procedura detasarii unui angajat si in cazul unui angajat pe sediu dar care lucreaza la un punct de lucru .

Mutumesc.

buna ziua ,

EI , MENTIONEAZA IN GHILIMELE CA VOR SA REDUCA DIN PERSONAL ..DAR IA DIN INCINTA MAGAZINULUI , SI II DA PE CEI CAROR NU LE PLACE ( DE FATA LOR MAI EXACT PE CINE NU INGHITE IEI ) SI II DETASEAZA IN ALTA PARTE ,, IAR IN LOCUL TAU ADUCE PE ALTCINEVA .EU STIU CAND SE RESTRUCTUREAZA UN POST NU AI DREPTUL SA MAI ANGAJEZI TIMP DE 6 LUNI DE ZILE ..LA NOI IN TARA DNA ANDREEA , SUNT BUNI CEI CARE STAU PUR SI SIMPLU DEGEABA SI TOTODATA NU ISI FAC ATRIBUTILE NECESARE PNT UNI ASTEA SUNT BUNI... IAR CEI CARE A SI FAC TREBA CA LA CARTE NU-S BUNI PENTRU FIRMA.. METIONEZ DNA ANDREEA CA EU AM SI O DEVIATIE DE SPET SI S-A ACCENTUAT FOARTE MULT EU TRBUI SA MA OPEREZ SI NU AM FACUT O SINCER DE FRICA .. SI UNDE ESTE ACEL DEPOZIT AM AUZIT CA I FOARTE MULT PRAF SI MIE IMI CAUZEAZA ACEST LUCRU ..
AJUTATI-MA SI PE MINE VA ROG FOARTE FRUMOS..

MULTUMESC ,
DANIELL
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Andreea Cristescu
 User Andreea Cristescu
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Iul. 2013
Multumesc frumos pentru raspunsul acordat.

Pentru delegare se procedeaza la fel?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Iul. 2013
Se incheie un acord de detasare sau contract prestari servicii cu angajatorul la care urmeaza sa fie detasat salariatul. Se intocmeste decizie de detasare care se comunica salariatului prin semantura de primire si se opereza in Revisal anterior inceperii perioadei de detasare. Angajatorul la care se dispune detasarea nu opereaza nimic in Revisal, salariatul desfasurand activitatea in baza deciziei de detasare.

Art. 42
(1) Locul muncii poate fi modificat unilateral de catre angajator prin delegarea sau detasarea salariatului intr-un alt loc de munca decat cel prevazut in contractul individual de munca.
(2) Pe durata delegarii, respectiv a detasarii, salariatul isi pastreaza functia si toate celelalte drepturi prevazute in contractul individual de munca.

Art. 45
Detasarea este actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca, din dispozitia angajatorului, la un alt angajator, in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia. In mod exceptional, prin detasare se poate modifica si felul muncii, dar numai cu consimtamantul scris al salariatului.

Art. 46
(1) Detasarea poate fi dispusa pe o perioada de cel mult un an.
(2) In mod exceptional, perioada detasarii poate fi prelungita pentru motive obiective ce impun prezenta salariatului la angajatorul la care s-a dispus detasarea, cu acordul ambelor parti, din 6 in 6 luni.
(3) Salariatul poate refuza detasarea dispusa de angajatorul sau numai in mod exceptional si pentru motive personale temeinice.
(4) Salariatul detasat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de detasare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Art. 47
(1) Drepturile cuvenite salariatului detasat se acorda de angajatorul la care s-a dispus detasarea.
(2) Pe durata detasarii salariatul beneficiaza de drepturile care ii sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detasarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detasat.
(3) Angajatorul care detaseaza are obligatia de a lua toate masurile necesare pentru ca angajatorul la care s-a dispus detasarea sa isi indeplineasca integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat.
(4) Daca angajatorul la care s-a dispus detasarea nu isi indeplineste integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat, acestea vor fi indeplinite de angajatorul care a dispus detasarea.
(5) In cazul in care exista divergenta intre cei doi angajatori sau niciunul dintre ei nu isi indeplineste obligatiile potrivit prevederilor alin. (1) si (2), salariatul detasat are dreptul de a reveni la locul sau de munca de la angajatorul care l-a detasat, de a se indrepta impotriva oricaruia dintre cei doi angajatori si de a cere executarea silita a obligatiilor neindeplinite.


Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2021
Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cand se poate depune dosarul de pnsie la limita de varsta daca acea persoana se afla in...[citeste mai mult]
Publicat la data 18 Oct. 2021 2 raspunsuri
Daca contest in instanta judecatoreasca competenta ,decizia de pensionare in termen de 45 zile conform art138 aliniat(1)...[citeste mai mult]
Publicat la data 21 Oct. 2021 6 raspunsuri
se calculeaza pensia dupa salariul brut realizat in fiecare luna ,am lucrat la foc continuu si salariul era diferit de...[citeste mai mult]
Publicat la data 22 Oct. 2021 1 raspuns
Buna ziua,va rog sa-mi spuneti, daca mama mea, pensionara cu pensia minima de 800 lei, poate beneficia de pensie de...[citeste mai mult]
Publicat la data 22 Oct. 2021 7 raspunsuri
Pot intocmi dosarul de pensionare pentru o salariata care indeplineste conditiile standard in luna ianuarie 2022 in baza...[citeste mai mult]
Publicat la data 23 Oct. 2021 1 raspuns