ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

disponibilizare colectivă Poşta Română


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Bună ziua! Tatăl meu lucrează ca oficiant în cadrul Poştei. După cum ştiţi, Poşta Română este într-un proces de restructurare masivă. Tatăl meu a optat, ca şi ceilalţi doi colegi din cadrul oficiului unde îşi derulau activitatea, pentru disponibilizare colectivă. Solicitarea lui însă a fost respinsă, deşi iniţial postul său era primul vizat pentru desfiinţare.Ce ar trebui să facă în aceste condiţii? Ce pârghii legale are pentru a contesta această decizie? Vă mulţumesc!

Adaugata in: Contract de munca
Narcisa P
 User  Narcisa P
a intrebat la 05 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Narcisa P la 06 Sep. 2013
Angajatorul este cel care decide daca il va disponibiliza sau nu, pana la urma. Nu poate fi tatal dvs cel care sa decida in aceasta directie. Cel mult poate solicita incetarea prin demisie sau acordul partilor daca angajatorul nu opteaza pentru concedierea lui.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Narcisa P
 User Narcisa P
a raspuns userului Ioana Popa la 06 Sep. 2013
Vă mulţumesc frumos pentru răspuns, ?nsă cred ca nu m-am făcut eu bine ?nţeleasă. Tatăl meu ?şi doreşte să fie disponibilizat (asta pentru că daca ar răm?ne, ar fi unicul angajat al oficiului respectiv şi ar trebui să facă munca pe care o făceau ?nainte 3 oameni, ceea ce este practic imposibil şi inuman, totodată), ?nsă a fost anunţat că nu va fi disponibilizat, deşi postul lui, acela de oficiant, a fost primul vizat pentru desfiinţare, urm?nd să răm?nă doar un factor poştal.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Sep. 2013
Nu poate contesta nimic in acest moment, aceea nu este o decizie. El va putea contesta decizia de incetare a contractului de munca, dupa ce o va primi. Ceea ce inseamna ca inainte de toate trebuie sa primeasca o notificare de preaviz ca urmare a desfiintarii postului si apoi decizia de concediere dupa finalizarea lui. Decizia in cauza va putea fi contestata in termen de 45 de zile de la comunicarea ei prin semnatura de primire, la Tribunalul de care apartine in functie de domiciliul stabil.

Daca el indeplinste conditiile de pensionare este posibil ca si din acest motiv sa i se fi respins cererea si sa se mearga mai degraba pe varianta in care el se poate pensiona. Este o presupunere, dar puteti incerca sa aflati daca este asa pentru ca se practica.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024