ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

drepturi prin ROI


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Sunt angajat cu CIM pe perioada nedeterminata la o SC.
Sotia mea este in CIC.
Conducerea firmei a dorit sa reduca intregului personal salariile cu un procent incepand de la 25% pana la 40% in mod diferit de la un angajat la altul, pe motive de dificultati economice. Am spus ca nu sunt de acord cu un procent atat de mare. Mi-au spus sa imi dau demisa, lucru pe care l-am refuzat. bineinteles ca au inceput problemele. Mi-au spus ca imi restructureaza postul, lucru pe care il si realizeaza acum impreuna cu avocatii firmei ...
Doresc sa va intreb ce drepturi am ?
Firma are maxim 25 angajati, este o firma de consultanta ingineri.
Le-am cerut plata salariilor la zi, plata concediului de odihna ramas neefectuat.
Va rog sa imi spuneti daca am dreptul la salarii compensatorii, si la cate? Ei imi spun ca nu se mai da nici un salariu.
Mai mult de atat, prin Regulamentul de ordine interioara semnat si parafat arata la un control al ITM, se specifica acordarea unei prime de vacanta de 75% in fiecare an. Nu am primit in nici un an aceasta prima, iar acum am cerut-o si pe aceasta, chiar si retroactiv de acum 2 ani ,pana la zi. Firma imi spune ca aceasta prevedere este trecuta intradevar in ROi, insa nu sunt obligati sa o acorde, ba chiar mai mult, am pierdut dreptul la aceasta intrucat nu am cerut-o in maxim 6 luni de cand am luat CO. Nu inteleg de ce trebuia sa o mai "cer" eu ? nu e un drept de care beneficiez, de vreme ce asa scrie in ROI.

va multumesc



Adaugata in: Contract de munca
Visan Adriana
 User  Visan Adriana
a intrebat la 28 Feb. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Feb. 2012
Odata cu desfiintarea postului, angajatorul ar trebui sa va aduca la cunostinta daca exista alte posturi vacante in cadrul companiei corespunzatoare pregatirii profesionale sau experientei detinute. In cazul in care nu exista un astfel de post, desfiintarea actulaului post va da drepul sa beneficiati de indemnizatie de somaj, daca indepliniti conditiile stagiului de cotizare prevazute de lege.

Referitor la prima pentru concediu, daca in ROI este prevazut acel termen limita de acorare a ei, atunci angajatorul va merge pe acea prevedere, nemaifiind acordata prima odata termenul de 60 de zile depasit.

Zilele de CO neefectuate se pot plati dupa incetarea raportului de munca, insa numai cele din anul anterior si anul in curs. Daca ati avut zile neefectuate din 2010 spre exemplu aceastea ar fi trebuit efectuate pana la finele anului trecut, asa cum prevede codul muncii. Salariile compensatorii se platesc daca sunt prevazute in ROI sau in Contractul colectiv aplicabil. Acoradarea lui nu este prevazuta in norme legale la nivel national.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024