ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Durata maxina a suspendarii unui contract de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara de la Suceava,

Va rog sa imi permiteti sa va adresez o intrebare din legislatia privind Codul muncii, TITLUL II - Contractul individual de muncă, CAPITOLUL 4 - Suspendarea contractului individual de muncă.

Art. 54. [suspendarea prin acordul părţilor]
Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.

INTREBARE:
1. O persoana care are aprobata cererea de suspendare a contractului de munca pentru interese personale, pentru o perioada de un an, poate sa se angajeze cu documente legale, la o alta firma, pe o perioada determinata, de proba, iar la expirarea suspendarii sa revina la fostul loc de munca?
2. Exista stipulat in legislatia muncii o perioada maxima de suspendare a unui contract de munca?

Va multumesc,
Valeria Glaser



Valeria Glaser
 User  Valeria Glaser
a intrebat la 01 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Feb. 2015
Perioada de proba este parte integranta a contractului individual de munca. Contractul pe perioada determinata poate contine o perioada de proba dar nu reprezinta el insusi perioada de proba, desi in practica apare aceasta formulare utilizata.

Din punct de vedere legal, va puteti incadra in alt loc de munca si fara sa fiti neaparat in CFP de la functia actuala. Ati intra sub incidenta art. 35 din Codul muncii republicat care permite realizarea cumulului de functii prin incheierea mai multor contracte de munca cu acelasi angajator sau angajatori diferiti. Cat timp legislatia nu prevede interdictii referitoare la cumularile respective, sunteti perfect in regula.

Nu exista o limita minima sau maxima legala pentru CFP, tot codul muncii prevede ca durata liberelor de acest tip se stabileste prin CCM aplicabil sau Regulamentul Intern al angajatorului.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024