ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Exista posibilitatea sa fiu detasat in continuare?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,
Din cate am citit in codul muncii o persoana nu poate fi detasata mai mult de 24 de luni, decat in unele conditii sau sa stea acasa minim 2 luni si apoi se poate reintoarce.
Problema mea este urmatoare: in decembrie o sa am 24 luni de cand sunt detasat si normal nu as mai avea dreptul sa fiu detasat in continuare,doar daca fac pauza de 2 luni. In toata perioada aceasta a existat o luna de zile, 20.12.2013 - 20.01.2014 cand eu am fost acasa, adica nu am fost detasat.
Intrebarea mea este : Exista posibilitatea sa fiu detasat in continuare fara sa fac pauza 2 luni (din punctul meu de vedere ar trebui sa am acest drept, deoarece nu am fost detasat 24 luni in continuu) sau trebuie sa fac pauza?

Dan Dan
 User  Dan Dan
a intrebat la 10 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dan Dan
 User Dan Dan
a raspuns userului Ioana Popa la 16 Sep. 2014
In primul rand va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra.
Este adevarat, eu sunt detasat intr-on tara membra EU (Franta). Cum am precizat si mai sus, am fost detasat in prima faza 11 luni apoi am avut o pauza de o luna de 20.12.2013 - 20.01.2014 (in aceasta perioada am reintrat pe contractul de acasa) si apoi am fost detasat din nou. In decembrie o sa fac 23 luni de cand sunt detasat, dar acestea nu au continuitate.
Cum as putea face ca sa pot sa fiu detasat in continuare legal?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Sep. 2014
Din perioadele pe care le vehiculati dvs in intrebare pare sa fie o detasare in afara tarii, in saptiul european, unde se aplica alte reguli. Numai in aceste cazuri apare acea perioada de 24 de luni detasare. Poate ar fi bine sa precizati acest lucru, ca sa vedem daca, pe langa raspunsul deja primit, sunt necesare clarificari. In spatiul UE nu este necesar ca pauza sa fie de 2 luni, dar perioada maxima a detasarii este de 24 de luni, cf. normelor europene. E este vorba de eliberarea formularului A1, in principal.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 10 Sep. 2014
Detaşarea este obligatorie pentru salariat, pentru prima perioadă, de cel mult un an si poate fi prelungita din 6 in 6 luni, fara nicio restrictie, daca exista acordul partilor. Durata de un an este durata maximă a detaşării raportat la un contract individual de muncă, iar nu la perioada unui an calendaristic.
Art. 46. (durata detaşării)Codul muncii
(1) Detaşarea poate fi dispusă pe o perioadă de cel mult un an.
(2) ?n mod excepţional, perioada detaşării poate fi prelungită pentru motive obiective ce impun prezenţa salariatului la angajatorul la care s-a dispus detaşarea, cu acordul ambelor părţi, din 6 ?n 6 luni.
(3) Salariatul poate refuza detaşarea dispusă de angajatorul său numai ?n mod excepţional şi pentru motive personale temeinice.


Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
violeta Georgescu
alexei delimart G Stancu Ioana Popa Marius Ion adriana iancu George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024