ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Exista vreun avantaj?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema: la data de 31.08 2012 mi se incheie CIM, urmand sa-mi fac dosarul pentru somaj. As vrea sa stiu daca exista vreun avantaj pentru mine sau pentru un potential angajator faptul ca ''ma ia din somaj''. Eu as vrea sa fiu angajata doar pe perioada determinata, astfel incat daca nu consider ca fac fata cererii, sa pot sa-mi reiau somajul, dar acest lucru se pare ca nu e pe gustul angajatorului. Nu stiu cum ar fi mai bine, de aceea va rog sa ma ajutati. Multumesc.
Si inca ceva: este legal sa mi se retina garantii materiale daca eu nu intru in gestiune cu inventar si nici nu am acces la bani, doar pe motivul evitarii riscului ca eu sa plec fara sa anunt sau sa produc o paguba pe care sa n-o platesc.

Adaugata in: Contract de munca
Silay Mariana
 User  Silay Mariana
a intrebat la 17 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Aug. 2012
Indemnizatia de somaj o puteti primi daca incetarea raportului de munca are un motiv neimputabil dvs ca salariata si daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24.

Somajul poate fi suspendat daca incadrarea se face nu neaparat pe perioada determinata, cat pe o perioada de maxim 12 luni. Un contract pe perioada determinata poate avea si 24, chiar 36 de luni.

Angajatorul beneficiaza de ajutor din partea statului daca incadreaza someri cu varsta de peste 45 de ani.

Angajatorul nu incheie contract pe perioada determinata in orice conditii, legea prevede posibilia incheierea acestora numai in anumite conditii, insa regula de baza privind perioada contractului de munca este aceea ca el se incheie pe perioada nedeterminata, daca nu intervin situatiile de exceptie prevazute de Codul muncii pentru inceheierea celui pe perioada determinata.

Art. 12
(1) Contractul individual de munca se incheie pe durata nedeterminata.
(2) Prin exceptie, contractul individual de munca se poate incheia si pe durata determinata, in conditiile expres prevazute de lege.

Referitor la garantii, nu, acest lucru nu este legal, nu se pot retine garantii materiale. Numai in cazul gestionarilor se retine o suma pentru crearea unui fond de garantie, care se restituie salariatului dupa incetare daca totul este in regula si nu apar pagube sau lipsuri in gestiune.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024