ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Figurez ca angajat, desi nu mai lucrez


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Dupa ce am terminat facultatea m-am angajat ca agent vanzari (primul job). Am stabilit cu angajatorul sa lucrez pe o perioada de proba de 3 luni (am semnat contract) si dupa aia vedem ce va mai fi. S-au terminat cele 3 luni si am stabilit sa raman in continuare la aceeasi firma, DAR nu am semnat un alt contract. Si asa am ramas la firma din octombrie pana de Paste. Apoi am stabilit de comun acord cu angajatorul sa incheiem colaborarea. De o luna lucrez la alta firma, si astazi mi-a spus contabila (sau cine se ocupa de angajatii firmei) ca eu figurez cu contract activ la vechea firma (nu este nici macar suspendat contractul). Mentionez ca la fostul loc de munca am semnat la sfarsitul celor 3 luni de proba statul de plata pe cele 3 luni si atat. In rest, nu am mai semnat nimic, prelungire de contract, alte state de plata etc. Deocamdata ma gandesc sa vorbesc cu angajatorul sa imi plateasca salariul pana la momentul actual (daca contractul este activ) sau sa fac plangere undeva pentru ca s-a folosit de numele/contractul meu (desi ne-am inteles de comun acord ca nu mai este nevoie de mine in acea firma). Daca ma poate ajuta cineva cu informatii si/sau alte optiuni.

Decebal Ion
 User  Decebal Ion
a intrebat la 31 Mai. 2017
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Di Diana
 User Di Diana
a raspuns la intrebare la 07 Iun. 2017
Probabil ati semnat la inceput contract de munca pe perioada nedeterminata, cu cele 90 zile de proba (cele 3 luni la care va referiti). De aceea nu a mai fost nevoie sa semnati "alt contract" cum ati spus, pentru ca practic trecuse perioada de proba si atat, nu mai era necesar sa semnati alte acte.
Intrebarea este la ce va referiti aici "apoi am stabilit de comun acord cu angajatorul sa incheiem colaborarea"? Ati facut cerere in care solicitati incetarea contractului cu acordul partilor? Probabil a fost o eroare din partea lor si nu au mai operat in Revisal incetarea, de aceea figurati ca si "activ".
Angajatorul nu are de ce sa va plateasca salariul, de moment ce nu ati prestat activitate.
Sfatul meu este sa mergeti sa clarificati situatia si sa solicitati documentele de incetare : decizia de incetare, adeverinta de vechime, nota de lichidare, extras Revisal.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Decebal Ion
 User Decebal Ion
a raspuns userului Oana Postelnicu la 02 Iun. 2017
Nu, nu am primit absolut nimic. In afara de o copie de contract (pentru cele 3 luni de proba), nu am mai primit nici un document si nici nu am ma semnat alte documente.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Oana Postelnicu
 User Oana Postelnicu
a raspuns la intrebare la 01 Iun. 2017
Ati primit documentele care justifica incheierea colaborarii dintre dvs. si vechiul angajator? Ma re fer la Decizia de incetare CIM,Adeverinta de vechime si Nota de lichidare.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024