ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

firma refuza sa imi desfaca contractul de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Saptamana trecuta joi m-am prezentat la locul de munca cerand lichidarea la zi,stiind clar ca in aceeasi saptamana alti 2 colegi au demisionat si le-a fost semnata lichidarea la zi. Mie mi-au spus ca trebuie sa stau in preaviz ca nu se mai face lichidarea la zi pentru ca raman fara oameni. Le-am spus ca nu pot sta in preaviz deoarece luni saptamana aceasta am inceput lucrul in alta parte.Stiam ca ma vor pune absent nemotivat si pana la urma imi vor desface contractul de munca.Desi a trecut mai bine de o saptamana,nu mi-au desfacut contractul. Ce pot face? Noul angajator asteapta raspunsul meu pentru a face contractul de munca.
Ce ma sfatuiti?

Gabry St
 User  Gabry St
a intrebat la 13 Iun. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 14 Iun. 2015
Potrivit art. 81 alin. 1 din Codului Muncii, actul de demisie se materializeaza "printr-o notificare scrisa, comunicata angajatorului".In aceasta situatie angajatorul este obligat sa inregistreze demisia si contractul individual de munca inceteaza la expirarea termenului de preaviz sau la renuntarea totala sau partiala a angajatorului la ecest termen.
Codul muncii stabileste expres ca, pe durata preavizului contractul individual de munca produce aceleasi efecte ca si pana acum. Prin urmare, angajatul are obligatia de presta munca, tot 8 ore pe zi, iar angajatorul este obligat sa-i plateasca salariul.In caz contrar angajatorul are posibilitatea de a incepe perocedura de cercetare disciplinara pentru absente nemotivate.

Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
Ioana Popa
Viviana Serni alexei delimart G Stancu Gratiela Petrescu violeta Georgescu Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024