ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Impozitul pe venit la personale cu handicap


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Problema mea este urmatoarea:
Am negociat un contract cu o firma pe 1500 de lei net, cand am fost sa duc actele m-au pus sa completez un formular, aici ma intrebau daca primesc de la stat alte venituri. Eu am o operatie de inima pe baza careia am un certificat de handicap. In baza lui nu mi se opreste impozitul pe venit, acum ei mi-au trecut un salariu mai mic brut, iar in mana mi-ar reveni 1.200 si ceva plus impozitul pe venit vine 1.500.

Intrebarea mea este: e normal ca ei sa se foloseasca de certificatul meu sa ajunga la suma de 1.500 net? Nu era normal sa se porneasca de la salariul brut initial (fara certificatul de handicap) astfel incat mie sa imi revina cei 1.500 de lei + impozitul pe venit care practic este treaba mea?

Multumesc anticipat !

Adaugata in: Contract de munca
Marian Adriana
 User  Marian Adriana
a intrebat la 19 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Marian Adriana la 19 Iun. 2013
Din punct de vedere etic nu este corect. Dar legea a fost respectata pentru nu aveti un salariu sub cel minim, asa cum v-a spus si dna Costache. Cand ati semnat contractul v-ati dat acordul asupra acestui salariu. Daca aveti si o oferta anterioara scrisa in care apare un alt salariu ar putea sa va ajute dar nu prea mult, pentru ca in final, prin semnatura depusa pe contract, ati acceptat acest nivel salarial.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Marian Adriana
 User Marian Adriana
a raspuns userului Ioana Popa la 19 Iun. 2013
eu am negociat pentru 1500 lei net (2112 lei brut), deci eu ajungeam la 1500 + banii de pe impozit la 1763 lei in mana...eu cand am negociat ei nu stiau de certificatul meu , cand s-au vazut cu certificatul in mana mi-au facut in contract 1797 lei brut , netul fiind de 1284 lei + banii de pe impozit ajung la 1500 lei in mana , problema este ca ei se folosesc de certificat ca sa imi dea banii promisi , nu era normal sa se porneasca de la salariu brut initial ce treaba au ei ca mie statul nu imi impoziteaza salariu ? Acela este dreptul meu .
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Iun. 2013
Daca brutul dvs este 1500 atunci netul primit este corect, pentru ca nu vi se retine impozit. Calcul dvs nu este corect, pentru ca impozitul il primiti deja la brutul de 1500 de lei. Daca ar fi sa vi se retina impozit atunci netul ar ajunge undeva la 1081 de lei. Deci este bine. Probabil dvs ati negociat cu ei salariul de baza brut si nu ati fost atenta. In acesta intra si contributiile individuale obligatorii (sanatate, pensie si somaj). Pentru acestea nu aveti scutiri.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gabriela Arghir
 User Gabriela Arghir
a raspuns la intrebare la 19 Iun. 2013
Cata vreme ei respecta acordarea salariului minim pe economie si dv. ati semnat acest contract, inseamna ca v-ati dat acordul.Nu este ilegal ce au facut.Nu scrie si nu interzice nicaieri ca nu au voie sa va acorde 1200 lei.Este o problema de etica morala, dar nu ilegala.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024