ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incetare CIM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Vreau sa stiu cum pot inceta un CIM, in cazul in care plicul cu adresa si confirmarea de primire trimisa unui salariat se intoare inapoi la firma si pe plic scrie destinatar mutat. Nu avem alta adresa. Salariatul are in prezent CIM suspendat pentru absente nemotivate.

Adaugata in: Contract de munca
Luminita Matei
 User  Luminita Matei
a intrebat la 09 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adrian C.
 User Adrian C.
a raspuns la intrebare la 10 Ian. 2013
Angajatul are obligatia de a anunta orice modificare a datelor personale - inclusiv domiciliul. Are de asemenea obligatia de a respecta preavizul in cazul demisiei. In cazul in care nu o face, nu pateste nimic, si atunci de ce ar face-o?
Ca angajator insa trebuie sa respecti contractul de munca cu angajatul, pt ca altfel vine itm-ul peste tine si "te arde".
Ar fi interesant ce spune in acest caz itm-ul; faceti-le o adresa in scris si solicitati-le un raspuns, si sa ne spuneti si noua.
Solutia "curata" pe care o vad eu in cazul dvs este sa-i lasati contractul suspendat... la infinit.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Luminita Matei
 User Luminita Matei
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Ian. 2013
Va multumesc pentru raspuns, dar acest salariat a stat 2 ani in crestere copil si nu a mai tinut legatura cu nici-un coleg. Nu am de unde sa obtin adresa lui de domiciliu, iar la nr. de telefon pe care il aveam l-am sunat pe data de 21.12.2012 sa il anunt sa vina pe data de 27.012.2012 la sediul firmei sa ne spuna daca vrea sa mai lucreze, daca nu sa isi dea demisia. A spus ca nu mai este interesat si a inchis. Am tot sunat de atunci si nu mai raspunde. De aceea va intreb din nou, cum procedez in acest caz? Cum pot sa fac incetarea CIM ?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Ian. 2013
Nu prea aveti cum. Singura cale ar fi sa aflati adresa salariatului si sa ii trimiteti convocarea la acea adresa, in cazul in care el nu semneaza pentru primirea convocarii nu aveti dovada ca a fost informat privind continutul ei, cat si motivul pentru care a fost declansata cercetarea. Daca salriatul are rude, prieteni, colegi apropiati care ar putea detine informatii referitoare la domiciliul salariatului, incercati sa le obtineti prin ei.

Solicitati si ajutorul celor de la ITM. Din pacate insa legea va cam restrictioneaza in astfel de cazuri. Ca sa puteti desface CIM trebuie sa faceti dovada ca angajatul a semnat pentru primirea convocarii.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024