ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incetare CIM, CCC si majorarea salariului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

1.Va multumesc pt promptitudine! Unitatea a angajat mai multe persoane cu contract de munca pe perioada determinata. As dori sa stiu daca temeiul legal pentru incetarea contractelor este acelasi pt toate, adica, art. 56, alin (1), lit. i) chiar si daca salariatii nu sunt pensionari.

2. La 1 iulie 2014 salariul minim pe economie creste la 900 lei. Pentru angajatii care au in prezent salariul de incadrare de 850 lei, anterior datei de 1 iulie 2014 este corect sa li se majoreze la 900 lei prin act aditional si decizie a directorului sau trebuie sa aiba loc negocierea salariilor?

3. Un angajat este in concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani din 01.11.2012 si pana in 17.09.2014. Cand trebuie sa-si reia activitatea si ce documente trebuie sa intocmeasca angajatorul?

Olimpia Pop
 User  Olimpia Pop
a intrebat la 24 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Apr. 2014
Cu multa placere, ma bucur ca va ajuta.

1. Da, temeiul incetarii este aceleasi cat timp vorbim de expirarea lor, indiferent daca sunt sau nu pensionari cu drept de cumul. Numai daca persoana respectiva indeplineste conditiile sau se pensioneaza in timpul existentei raportului de munca atunci temeiul incetarii va fi art. 56 (1) lit. c). Altfel, temeiul precizat este cel corect.

2. Salariile minime se majoreaza la 900 lei prin decizie colective, nu intocmiti si decizie si act aditional. Ele nu fac obiectul negocierii in acest caz, fiind impusa majorarea prin act normativ. Numai daca salariatii au deja salariul de 900 de lei si se doreste majorarea peste acest nivel, atunci se incheie act aditional pentru ca aceasta face deja obiectul negocieri intre parti - angajat si angajator.

3. Concediul crestere copil inceteaza in ziua imediat urmatoare celei in care copilul imnplineste 2 ani, adica in data de 18.09.2014, aceasta fiind si data la care ar trebui sa se prezinte la lucru. Salariatul ar trebui sa va transmita o cerere de reluare a activitatii in care sa apara precizata acesta data. El poate solicita si revenirea mai devreme, daca doreste. Se incheie astfel o decizie de incetare a suspendarii in care se va preciza motivul. Incetarea se opereaza in Revisal in ziua revenirii pentru a reactiva contractul salariatului si se transmite catre ITM modificarea.

Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
violeta Georgescu
G Stancu Gratiela Petrescu adriana iancu alexei delimart Radu Anton Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2024