ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incetare CIM in cazul pensionarii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,

Varsta standard de pensionare la un barbat, de exemplu, este de 65 ani. Daca acesta dispune de o reducere a varstei standard datorita faptului ca a beneficiat de grupa I sau a II-a de munca pentru ca a lucrat in conditii deosebite de munca, iar la varsta de 61 ani si 6 luni indeplineste conditiile de pensionare si primeste decizia de pensionare, in acest caz nu este vorba de reducerea varstei standard de pensionare?
Daca da, atunci activitatea salariatului inceteaza de drept la data la care el aduce angajatorului decizia de pensionare conform art. 56, alin (1), lit. c)?
Va rog sa ma lamuriti cu mai multe detalii in legatura cu acest subiect!
Va multumesc!

Olimpia Pop
 User  Olimpia Pop
a intrebat la 03 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 03 Apr. 2014
Sunt doua aspecte la aplicarea art 56 al.1 litera c.Primul cand sunt indeplinite conditiile de stagiu minim si varsta standard in cazul mentionat varsta de 65 de ani CIM inceteaza la data indeplinirii acestor doua conmditii.
.In cazul in care se beneficiaza de reducere de varsta se analizeaza intaii dosarul , actele care atesta lucrul in conditii de grupa de munca , deosebite, speciale si numai dupa ce se constata ca aceste acte sunt in regula si salariatul poate beneficia de pensie cu reducere, deci dupa comunicarea deciziei de pensionare inceteaza CIM
Sunt cazuri in care nu se valorifica adeverintele de incadrare in grupe de munca din varii motive si nu este corect sa inceteze CIM si ulterior sa nu sa se beneficieze nici de pensie.
La pensionarea cu indeplinirea varstei standard si a stagiului minim nu sunt alte motive de respingere a dosarului de pensie.

Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
violeta Georgescu
alexei delimart Radu Anton Marius Ion Viviana Serni adriana iancu Ioana Popa
TOP RASPUNSURI 2024