ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

incetare contract perioada determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


- angajata cu contract pe perioada determinata care expira la data de 26.04.2015. In data de 15.04.2015 a anuntat in scris firma ca este insarcinata.
Firma nu mai doreste prelungirea CIM si doreste sa inceteze contractul la data expirarii termenului.Este legal avand in vedere ca angajata a anuntat ca este insarcinata ? Dupa incetarea CIm va putea beneficia de concediu de maternitate si crestere copil s?

Paula-gabriela Grama
 User  Paula-gabriela Grama
a intrebat la 08 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Apr. 2015
Da, este perfect legal. Este vorba de o incetare de drept a CIM si nu de o concediere iar in astfel de situatii angajatorul nu are obligatia de a prelungi contractul de munca al salariatei respective. Va putea beneficia de concediu de maternitate abia din luna a 7-a de sarcina. Insa daca in ultimele 24 de luni a realizat un stagiu minim de cotizare de 12 luni atunci poate intra in somaj imediat dupa incetare, iar din somaj poate solicita concediu medical pentru maternitate si apoi crestere copil. Ambele vor duce la suspendarea somajului care va putea fi reluat ulterior pe baza unei cereri. Daca insa intre data incetarii si cea a intrarii in concediul de maternitate va avea pauza, fara sa acopere acel interval de timp cu alt contract, somaj sau alte situatii asimilate cf. OUG 111/2010, sunt sanse sa piarda dreptul la concediu si indemnizatie crestere copil.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024