ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

incetarea cim in perioada de proba


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna dimineata, ieri mi-am prezentat cererea de incetare a ctr de munca conform art 31incepand cu data de 25 septembrie. Conform contr sunt in perioada de proba de 120 zile, dar directorul general a zis ca nu este de acord. Daca vreau sa plec, o sa o fac in conditiile lui, ca nu am cum sa predau toate situatiile pana la aceasta data, etc.
Cum sa procedez in continuare, in ideea in care azi ar fi ultima zi de munca si nu stiu cum sa fac cu situatiile. Cui sa le predau deoarece nimeni nu vrea sa le preia daca nu i se spune de catre directorul general. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai repede.
Multumesc.

Magda Sandor
 User  Magda Sandor
a intrebat la 24 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adrian C.
 User Adrian C.
a raspuns la intrebare la 25 Sep. 2013
faceti notificare, asa cum a spus d-na Ioana.
depuneti-o la secretariat sau unde se depun actele care trebuie sa ajunga la conducere / administratie, insa neaparat cereti numar de inregistrare dupa care faceti o copie a documentului.
in acest moment dvs. aveti dovada ca ati procedat conform legislatiei si veti avea castig de cauza indiferent de actiuniel urmatoare ale firmei.
daca administratia / conducerea , cunoaste legea, o sa va lase in pace pt ca nu vor sa se lege la cap.
dar s-ar putea sa fie mai "batuti in cap" si sa va sicaneze, cu nemotivate, cu ne-eliberarea adeverintei de vechime.... repet, veti avea castig de cauza, dar in acest din urma caz cu nervi si timp pierdut.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului magda sandor la 24 Sep. 2013
Puteti incerca cu acordul partilor, dar acest tip de incetare poate fi refuzat de angajator, fiind incetare de comun acord la o data stabilita de parti.

Incercati prin notificare scrisa, nu este acelasi lucru cu acordul partilor. Ea ar arata cam asa:

NOTIFICARE
Subsemnatul ____________ , salariat la _______________, in functia de ___________, in conformitate cu prevederile art.31 alin.3 din Codul Muncii, va notific incetarea contractului individual de munca nr..________/__________ incheiat cu dvs. incepand cu data de _________.

Data ___________ Semnatura _______________

Daca aveti in continuare probleme sesizati ITM, telefonic cel mai bine. Incercati sa nu lipsiti de la lucru pana nu se clarifica lucrurile pentru ca se va intoarce impotriva dvs sitautia, punandu-se problema abaterii disciplinare in forma absentarii nemotivate. Caz in care puteti ajunge la o concediere disciplinara ce va va dezavantaja pe viitor.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Magda Sandor
 User Magda Sandor
a raspuns userului Ioana Popa la 24 Sep. 2013
Asa am zis si eu , ca este un abuz, din pacate si directorul de resurse umane mi-a zis ca cel mai bine e sa imi depun cererea cu acordul partilor pentru ca trebuie sa mai vin cateva zile ca sa predau toate situatiile . Nici nu a asteptam sa zica altceva mai ales ca de cand lucreaza cu noi este mana in mana cu patronul si face numai cum vrea el, gaseste tot felul de rezolvari ca sa ii fie patronului bine nu angajatului. Problema e ca patronul azi nu s-a prezentat la birou, directorul de resurse umane vine o data pe saptamana si eu nu am cui sa predau situatiile. Nu stiu cum sa procedez pentru ca eu de maine nu mai vreau sa vin.
Multumesc,
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Sep. 2013
Din punctul meu de vedere este o situatie abuziva pentru ca potrivit prevederilor din Codul muncii republicat in perioada de proba sau la finalul ei aveti dreptul sa incetati raportul de munca exclusiv prin notificare scrisa, fara preaviz si fara motivare, in temeiul articolului de lege mentionat.. Angajatorul nu va poate constrange, din punct de vedere legal, sa ramaneti la un loc de munca pe care nu vi-l doriti. Incercati o sesizare catre ITM pentru ca nu este in regula ce se intampla.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024