ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incetarea CIM, in urma primirii deciziei de pensionare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua si La multi ani!
As vrea sa stiu cu ca data sa incetez CIM pe perioada nedeterminata al unui salariat, care a primit decizia de pensionare pe data de 04.01.2013, mentionand ca atat eu cat si salariatul suntem in concediu de odihna pana pe data de 14.01.2013.

Va multumesc,
Gina Anghelache

Gina Anghelache
 User  Gina Anghelache
a intrebat la 08 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Ian. 2013
Incetarea are loc cu data comunicarii deciziei de pensionare, data la care i se transmite salariatului decizia de pensionare, in data de 04.01.2013 in cazul de fata. Aveti la dispozitie 5 zile lucratoare de la aceasta data pentru emiterea deciziei de incetare si operarea in Revisal. Incercati sa delegati pe cineva sau sa gasiti o varianta in asa fel incat sa nu riscati sanctiuni din partea ITM. Revisal se transmite online si mai mult ca sigur nu va vor trece cu vederea intarzierea chiar daca sunteti in concediu.

Codul muncii republicat

Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare.
(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)?j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024