ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incetarea contractului de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in cazul meu daca este corect ce mi s-a comunicat: am avut 2 contracte de munca in 2 scoli, unul din el era pe perioada determinata pana pe 29 martie unde aveam catedra intreaga, dar din 27 sunt pe concediu medical. Mi s-a spus de catre secretara ca, conform Codului muncii trebuie sa-mi incheie contractul de munca si ca baza de calcul va fi la cealalta scoala, care fiind plata cu ora tot cu CMI nu vrea sa mi plateasca concediul medical. Nu stiu ce sa mai inteleg , cei de la CASS mi au spus ca nu se poate incheia contractul de munca pe perioada concediului medical. Am trimis concediul medical la scoala unde aveam catedra intreaga, deci salar mai mare si copie cf cu originalul la cea unde aveam plata cu ora. Deci eu practic voi fi in aer, dincolo nu vor sa mi rafaca contractul pe jumatate de norma asa cu reiese din continuitatea pe post si nu pot deneficia de drepturile ce mi se cuvin gradatie de merit, spor vechime,s.a.

Va rog sa ma lamuriti. Mutumesc.

Adaugata in: Contract de munca
Teodora Palencsar
 User  Teodora Palencsar
a intrebat la 15 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Apr. 2014
Contractul incheiat pe perioada determinata intr-adevar inceteaza de drept chiar si in timpul concediului medical, prin expirarea termenului contractual, atat timp cat nu s-a facut prelungirea lui anterior, prin act aditional. Concediul medical ar trebui sa fie platit de ambii angajatori, pe perioada cat amebele contracte sunt in vigoare, iar dupa expirarea celui incheiat pana in data de 29 martie concedul ramane in plata angajatorului unde continua contractul de munca. Certificatul medical se prezinta catre ambii angajatori, pana la data de 5 cel tarziu a lunii urmatore celei in care aveti medicalul. Cu alte cuvinte angajatorii trebuia sa intre in posesia certificatelor medicale pana la data de 5 aprilie pentru zilele de medical din martie.

Modalitatea de plata a acestui concediu in cazul existentei mai multor contracte de munca este prevazuta de OUG 158/2005 si normele de aplicare:

OUG nr. 158/ 2005- privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate:
Art. 33 Pentru persoana asigurata care se afla in doua sau mai multe situatii prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform prezentei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator.

Ordinul 60/32/2006 privind Normele de aplicare a OUG 158/2005:
Art. 72. - (1) Pentru persoana care se afla în doua sau mai multe situaţii dintre cele prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţa a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari şi completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile şi completarile ulterioare, şi care desfaşoara activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform acestei ordonanţe de urgenţa, indemnizaţiile se calculeaza şi se platesc, dupa caz, de fiecare angajator. În aceasta situaţie primele doua exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezinta spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celalalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezinte cele doua exemplare în copii certificate de catre medicul prescriptor.
(2) Pe copiile certificate se va înscrie Conform cu originalul şi se va aplica ştampila unitaţii, parafa şi semnatura medicului prescriptor, precum şi, dupa caz, parafa şi semnatura medicului şef de secţie, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.
(3) Angajatorii platitori au obligaţia respectarii prevederilor art. 1

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024