ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incetarea suspendarii contractului de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua
O salariata a fost in concediu de crestere copil,pana la varsta de 2 ani,suspendarea o are pana in data de 18.05.2015.
In data de 18.03.2015 si-a facut cerere de reintoarcere cu data de 20.04.2015,in revisal s-a transmis incetarea suspendarii cu data de 20.04.2015-este corect?
Salariata a fost inlocuita de o alta persoana,careia i s-a facut contract pe durata determinata,dar pe care angajatorul doreste sa o pastreze.In revisal s-a raportat si ei data de 20.04.2015 incetarea.
Pe salariata care a fost in concediu de crestere copil,angajatorul o primeste 6 luni,oferindu-i post adecvat pregatirii profesionale,in acelasi conditii cum a fost cim-ul initial al salariatei.Este corect ca din data de 21.04.2015 sa-i fac act aditional de modificare din contract pe durata nedeterminata in determinata pe 6 luni?,iar la salariata pe care angajatorul doreste sa o pastreze sa-i fac contract pe durata nedeterminata,incepand cu data de 21.04.2015.
Va rog sa-mi spuneti cum pot proceda corect in cele doua cazuri si transmiterea in revisal,implicit ce modificari trebuie facute in revisal.

Daniela Rus
 User  Daniela Rus
a intrebat la 20 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Apr. 2015
Da, este corect. Isi poate relua activitatea mai devreme daca doreste acest lucru.

In niciun caz nu puteti face o astfel de modificare asupra contractului, este ilegala. Si este evident una discriminatorie, se vede destul de clar ca angajatorul vrea sa "scape" de salariata titular. Daca vrea sa pastreze si salariata care a inlocuit-o pe titulara postului, le poate incadra pe amandoua, cu CIM, creand astfel un post similar cu cel al titularei.

Spuneti angajatorului ca incalca legea, desi este probabil sa stie deja acest lucru.

Iar cu titlul informativ, orice act aditional trebuie semnat de ambele parti ca sa produca afecte, altfel este nul. Salariatii nu pot fi fortati sa semneze niciun astfel de document si mai ales unul care incalca legea.


Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024