ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incheiere CIM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

CIM al unui salariat, angajat pe perioada determinata de timp (pensionar), inceteaza pe data de 15.11.2013 (cele 36 de luni). Pot incheia noul CIM cu data de 18.11.2013 (luni), fara sa afectez continuitatea vechimii?

Va multumesc,
Gina Anghelache

Gina Anghelache
 User  Gina Anghelache
a intrebat la 28 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Gina Anghelache la 28 Oct. 2013
Atentie la un detaliu important, si anume daca ultima zi de lucru este 15.11.2013, fiind ultima zi pontata si de contract in acelasi timp, incetarea are loc in ziua imediat urmatoare ei, adica in data de 16.11. Tot in acesta zi poate incepe activitatea pe noul contract.

Contractul il puteti intocmi si mai devreme, nu neaparat in ultima zi de lucru a salariatului. El se incheie anterior inceperii activitatii si se opereaza in Revisal tot atunci, termenul limita pentru aceste operatiuni fiind ultima zi lucratoare anterioara celei in care angajatul va incepe activitatea pe noul contract. In cazul dvs. ultima zi in care puteti incheia si opera CIM nou este data de 15.11.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gina Anghelache
 User Gina Anghelache
a raspuns la intrebare la 28 Oct. 2013
Multumesc mult pentru raspuns.
Ultima zi de munca este 15.11.2013, vineri, si voiam sa stiu daca noul CIM poate incepe intr-o zi de sambata (16.11.2013). In acest caz ii pot incheia noul CIM pe 15, cu incepere de pe 16.
Gina Anghelache
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Oct. 2013
Daca salariatul in cauza este pensionar pentru limita de varsta deja, atunci nu are nicio importanta continuitatea pentru ca pensia lui nu se va schimba, doar i se va recalcula valoarea ei in functie de noul stagiu de cotizare realizat ca urmare a desfasurarii activiatii remunerate, dupa pensionare.

Continuitatea va fi intrerupta oricum pentru ca intre cele doua contracte sunt 3, poate chiar 4 zile diferenta. Pentru ca CIM se incheie anterior inceperii activitatii si tot atunci se opereaza in Revisal si se transmite catre ITM. Ii puteti incheia noul CIM imediat inainte sa expire cel actual, cu inceperea activiatii chiar in data de 15.11. Daca acesta este data incetarii pentru CIM actual, inseamna ca ultima zi de lucru pontata este 14.11 conform contractului.

Dupa expirarea acestui contract de munca sau inainte de incetarea lui ii puteti incheia un nou contract de munca pe perioada determinata, intrand astfel sub incidenta art. 82 (3) si (4) referitor la contractele succesive.

Art. 82
(4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
(5) Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.

Totodata, puteti incheia si contract de munca pe perioada nedeterminata, legea nu interzice aceasta posibilitate in cazul unei persoane care cumuleaza pensia cu salariul.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024