ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incheiere contract de munca pe perioada determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am un contract de munca pe perioada determinata incepind cu data de 01.11.2012 incheiat pe 3 luni si prelungit cu act aditional pe inca 3 luni, pina in 30.04.2012.
In acest timp am fost solicitat sa particip la un curs cu fonduri europene POSDRU si am facut o cerere de participare.
Am fost anuntat ca in data de 16.04.2012, printr-un email, va incepe cursul. Nu am nici un act aditional la contract privind formarea profesionala iar dupa data de 30.04.2012 nu mai doresc prelungirea contractului de munca.
In acest caz, voi fi obligat la plata cursului?
Va multumesc.

Tudorel Popescu
 User  Tudorel Popescu
a intrebat la 15 Mar. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 16 Mar. 2012
Domnul intreaba daca va fi obligat sa plateasca cursul. Eu spun nu in conditiiele prezentate si in acelasi timp daca la expirarea CIM nu doreste sa mai ramana in unitate nu are nici o obligatie pecuniara legata de curs.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 16 Mar. 2012
Intrebarea era legata de refuzul de a prelungi contractul de munca, nu de cine plateste cursul. Repet, angajatorul nu poate obliga salariatul sa prelungeasca CIM peste perioada agreata initial.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Ioana Popa la 16 Mar. 2012
Cand angajatorul, in baza unui program elaborat la nivelul unitatii, suporta cheltuielile generate de cursul de formare profesionala are si interes sa incheie act aditional la CIM prin care sa negociati o perioada de timp in care sa nu inceteze CIM din initiativa dumneavoastra..In caz contrar , angajatorul are drept sa recupereze cheltuielie efectuate cu formarea profesionala la nivelul stipulat prin actul aditional. Dat fiind ca , cheltuielile cu formarea profesionala sunt suportate din fonduri europene, deci o alta sursa decat cea angajatorului nu se creaza nici o obligatie fata de angajator.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Mar. 2012
Obligatia de plata a cursului, in situatia in care cursul este initiat de catre angajator, trebuie sa aiba la baza un act aditional incheiat inainte de inceperea cursului, act in cuprinsul caruia sa se specifice acest detaliu. De regula atfel de acte aditionale se intocmesc pentru contractele incheiate pe perioada nedeterminata, data fiind limitarea in timp a celor pe perioada determinta. Totodata, prelungirea contractului de munca nu se poate face fara acordul ambelor parti, astfel ca o clauza care sa va ceara returnarea cheltuielilor acoperite de catre angajator pentru acest curs in cazul undei neacceptari a prelungirii contractului ar fi ilegala.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024