ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatie crestere copil. Concediu de studiu.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara. Lucrez in sistemul sanitar de stat si in luna august am avut din data de 9.08- 31.08 concediu de studiu; in luna septembrie am avut de pe 1 - 17.09 concediu de studiu pentru ca eram in ultimul an la facultate si trebuia sa sustin lucrarea de licenta, iar in luna noiembrie mi-am luat 4 zile de cfs, facultatea terminata este la zi tot in acelasi sistem, nu am fost trimisa de angajator.
Sunt insarcinata si ar trebui sa nasc pe la sfarsitul lui august anul acesta.
1. Ma afecteaza aceste zile de concediu de studiu la acordarea indemnizatiei de crestere copil si daca da in ce fel?
2. De la cate saptamani pot beneficia de concediu prenatal?
3. Pot sa iau concediu postnatal inaintea celui postnatal si de la cate saptamani?

Iana Dib
 User  Iana Dib
a intrebat la 31 Mar. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Apr. 2012
Concediul pentru formare profesionala nu afecteaza indemnizatia de somaj, dat fiind faptul ca pe parcurusul concediului pentru formare profesionala drepturile salariale nu sunt nici ele afectate. Daca a fost doar un concediu si nu concediu fara plata inregistrat sub motivul rezolvarii unor probleme personale atunci el va afecta indemnizatia prin reducerea stagiului de cotizare.

Concediul de maternitate se acorda la recomandarea medicului. Aveti dreptul conform OUG 158/2005 la un numar de 126 de zile de concediu de maternitate, din care 63 de zile pentru sarcina - prenatal - si 63 pentru lauzie - postnatal. Zilele de concediu se pot compensa intre ele, astfel incat concediul postnatal sa fie de minim 42 de zile. Va puteti lua si mare parte din conceidul de maternitate dupa ce nasteti. Sre exemplu va puteti lua o saptamana pentru concediu prenatal daca medicul considera ca este in regula si nu sunt probleme, iar restul concediului de maternitate de pana la 126 de zile urmand sa il efectuati dupa nasterea copilului. Dupa incheierea concediului prenatal puteti intra in concediu pentru crestere copil pentru 1 an, 2 ani sau -in cazul copilului cu handicap - 3 ani.


Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024