ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Inregistrarea unui CIM in Revisal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


cu cat timp inainte de data inceperii aplicarii, trebuie inregistrat un CIM in Revisal?

Ma aflam in somaj, timp in care am gasit un job la care am aplicat si pt care mi s-a incheiat un CIM. Urma sa incep activitatea pe 01.05.2013 si contractul a fost incheiat cu 3 saptamani inainte. Ulterior, din motive intemeiate, am anuntat ca renunt la acel job, neprezentandu-ma nici pentru repartitia ce trebuia dusa la somaj dar m-am trezit ca deja contractul fusese inregistrat si asa am pierdut si dreptul la indemnizatia de somaj. Este corect cum s-a procedat, ce mai pot face in acest caz?

Eu am anuntat telefonic ca renunt la job, cu cel putin o saptamana inainte de data la care trebuia ca CIM sa intre in vigoare si apoi apar la ITM ca si cum as fi desfasurat o luna de activitate acolo desi eu nu m-am prezentat nici macar o zi. CIM a fost incheiat dupa o luna cu art. 85 cu Codul Muncii.

Adaugata in: Contract de munca
Cristiana Popescu
 User  Cristiana Popescu
a intrebat la 24 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului CRISTIANA POPESCU la 24 Iun. 2013
In plus chiar daca cei de la somaj nu v-au spus acest lucru in mod direct, refuzul dvs va afecteaza somajul. De aceea v-au si sugerat aceasta masura dar ea nu este posibila pentru a se evita eventuale abuzuri.

CIM trebuia sa il primiti la angajare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului CRISTIANA POPESCU la 24 Iun. 2013
Nu se poate sterge CIM din Revisal, cei de la somaj gresesc, nu este posibila o atare operatie deci nu aveti pe cine ce sa obligati. Cei de la somaj detin o informatie eronata daca pretind o astfel de procedura. In Revisal trebuia trecut ca temei de incetare refuzul dvs de a mai incepe activiatea. Nu aveti ce sa faceti in privinta CIM din Revisal, va ramane acolo.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristiana Popescu
 User Cristiana Popescu
a raspuns userului Ioana Popa la 24 Iun. 2013
Nu este vorba de nici un refuz de incadrare..eu am cautat jobul dar am renuntat la el, deoarece din toate informatiile pe care le primeam reiesea ca nu este ceva stabil si de viitor, si am zis ca mai bine raman in somaj pana gasesc ceva mai sigur. Tocmai de aceea i-am si anuntat telefonic ca nu ma mai prezint. Nici macar nu am intrat in posesia unui exemplar al acestui CIM...de la somaj am aflat de el..si cei de la somaj (explicandu-le situatia) mi-au spus sa merg la angajator sa stearga CIM din Revisal. Este posibil asa ceva ? Sa zicem ca au apucat sa inregistreze acel contract, dar de ce este incheiat abia dupa o luna de zile cand eu nu m-am prezentat nici macar o zi.. Pot obliga angajatorul sa stearga acest contract din Revisal si sa beneficiez din nou de indemnizatia de somaj ?

Multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 24 Iun. 2013
Este foarte probabil ca dvs sa fi pierdut somajul ca urmare a refuzului dvs de incadrare in munca pe un post potrivit experientei / pregatirii dvs., luati in calcul si acest aspect. Nu este intotdeauna vina angajatorului, cateodata apar erori si din partea angajatului din pacate. Incercati insa sa clarificati aspectele pe care vi le-am enuntat in raspunsul anterior si vedeti daca puteti relua sau nu somajul.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Iun. 2013
Contractul se poate inregistra si imediat ce a fost semnat de ambele parti. Termenul limita de operare il reprezinta ultima zi lucratoare anterioara celei in care salariatul ar trebui sa inceapa activitatea.

Nu are cum sa apara ca ati derulat activiate cat timp ea trebuia sa incepa duap trei saptamani de la operare, este gresita interpretarea. Faptul ca s-a operat CIM mai devreme nu implica inceperea activitatii la data operarii, sunt doua lucruri distincte. Dvs trebuia sa incepeti activitatea la data mentioanta in CIM.

Temeiul incetarii nu este corect, art. 85 din Codul muncii defineste perioadele de proba pentru un CIM cu perioada determinata si nu este in niciun caz temei de incetare a CIM. Ceva nu e corect acolo sau informatia nu a ajuns cum trebuie la dumneavoastra. Verificati inca o data cu angajatorul si cereti extras Revisal, cu care mergeti la somaj si dovediti cele declarate. Un CIM incheiat pe perioada determinata mai mica de 12 luni duce la suspendarea somajului si nu la pierderea lui. Dar aici trebuie sa verificati dvs ce fel de contract ati semnat si pe ce perioada.


Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024