ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Insolventa


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Uzina este in insolventa. Am avut 2 luni concediu fara plata, am revenit la serviciu dar a intervenit o problema si as mai avea nevoie de 2 luni concediu fara plata. La inceput mi s-a spus ca se aproba; ei se bucura cand cineva isi ia cfp pentru ca nu-i mai plateste. Apoi m-au chemat si mi-au spus sa semnez desfacerea contractului de munca cf. art. 55 punctul b din Codul Muncii prin acordul ambelor parti. Am refuzat sa semnez iar sefii mi-au spus ca daca lipsesc 2 zile de la lucru (stiind ca am nevoie vitala de acel cfp) ma vor da afara din motive de absenta. Fiind in insolventa, se poate face ceva legal pentru a obtine cfp sau se pot obtine 6 salarii compensatorii (in cazul in care nu-mi aproba concediul fara plata)?

Daniel Paun
 User  Daniel Paun
a intrebat la 06 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Aug. 2012
Concediul fara plata trebuie aprobat de catre angajator. Daca acesta nu isi da acordul asupra plecarii dvs in concediu fara plata el poate considera plecarea de la locul de munca drept abatere disciplinara, respectiv absenta nemotivata.

Cele 6 salarii compensatorii de care vorbiti dvs se pot acorda numai daca in Contractul colectiv de munca aplicabil este mentionata o astfel de prevedere, in cazul concedierii individuale, iar acordarea lor se face de regula in cazul in care concedierea este dispusa pe motive neimputabile salariatului. In legislatia actuala nu exista prevazuta obligatia angajatorului de a acorda salarii compensatorii in cazul concedierii individuale, daca acest lucru nu apare in CCM aplicabil sau Regulamentrul intern.

Alte intrebari despre Contract de munca