ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Maternitate si contract pe perioada determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Situatia mea este: gravida in 4 luni si jumatate. Sunt angajata la o firma pe perioada determinata, contractul urmeaza sa mi se termine peste 3 saptamani. Nu o sa mi se mai prelungeasca. Intrebarile mele sunt: pot intra in concediu de sarcina de risc avand in vedre ca mi se termina contractul in scurt timp? Pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului?

Adaugata in: Contract de munca
Flori Nedelcu
 User  Flori Nedelcu
a intrebat la 04 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Nov. 2013
Nu, nu aveti cum sa intrati in concediu pentru risc maternal dupa expirarea contractului. Acesta este un drept acordat exclusiv salariatelor de catre angajatorii lor si la recomandarea medicului de medicina muncii. Din raportul de risc efectuat la nivel de unitate, dupa instiintarea angajatorului referitor la starea fiziologica de graviditate, se poate acorda de catre medicul de familie concediul de risc maternal daca din raport reies conditii de risc in cadrul unitatii sau la nivelul activitatii prestate de salariata, si care pot pune in pericol sanatatea ei sau a copilului.

Puteti depune dosarul pentru indemnizatie de somaj, daca inpliniti conditia stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anterioare datei depunerii cererii. Din somaj puteti intra in concediu medical pentru sarcina si lauzie si apoi in CIC, cele doua ducand la suspendare somajului, putand fi reluat ulterior pe baza unei cereri. Certificatele medicale trebuie prezentate agentiei in 24 de ore de la eliberare. Totodata, in calitate de somer indemnizat, aveti obligatia efectuarii a minim 42 de zile concediu de lauzie, AJOFM fiind insitutia care suporta contributia pentru concedii si indemnizatii medicale. Puteti intra din somaj si in concedii medicale pentru boala obisnuita, cu aceeasi conditie de prezentare a certificatului in 24 de ore de la eliberare, somajul fiind astfel suspendat ca urmare a inregistrarii lor la AJOFM.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024