ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Modificare CIM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ce pot face daca societatea angajatoare ma forteaza sa semnez un act aditional la contractul de munca prin care (in temeiul art.17(4) coroborat cu art. 41(1) si art. 52 (3) din legea 53/2003 actualizata) prin care durata de munca se reduce de la 5 zile/sapt la 4zile/sapt (32h/sapt in loc de 40h/sapt)?
Neoficial aceasta amenintare este pentru mai bine de 400 de angajati. Ce putem face in conditiile actuale precare din toate puncctele de vedere ale pietei de munca romanesti?
Acest document trebuie sa-l semnez maine 28.08.2012, dar pe el scrie ca este "incheiat azi 16.07.2012" !
Desi avem 2 sindicate, niciunul din cei 2 lideri nu fac absolut nimic deoarece in baza semnarii acestor acte aditionale atat ei cat si cei din conducere isi primesc dividendele pe anul 2011 (asa au fost conditionati de sediul central).
In concluzie, spuneti-mi va rog care sunt variantele noastre?

Multumesc anticipat.

Adaugata in: Contract de munca
Adelina-ionela Dinulescu
 User  Adelina-ionela Dinulescu
a intrebat la 27 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Aug. 2012
Daca angajatorul dvs a dispus masura intreruperii / reducerii temporare a activiatii, din motive economice, dvs. primit o indemnizatie in prezent, iar aceasta perioada s-a prelungit peste 30 de zile lucratoare, atunci angajatorul poate face acest lucru, are acest drept.

Art. 52. - Codul muncii republicat.
(3) In cazul reducerii temporare a activitatii, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, pe perioade care depasesc 30 de zile lucratoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana, cu reducerea corespunzatoare a salariului, pana la remedierea situatiei care a cauzat reducerea programului, dupa consultarea prealabila a sindicatului reprezentativ de la nivelul unitatii sau a reprezentantilor salariatilor, dupa caz.

Acest lucru se poate face si prin decizie, caz in care dvs nu aveti un cuvant de spus.

Daca insa nu a intervenit reducerea temporara a activitatii, atunci aceasta masura nu poate fi dispusa. In plus, angajatorul nu poate fi fortat sa semneze un act aditional, acesta reprezinta pana la urma acordul partilor asupra unei modifciari contractuale. Referitor la termen, nu este in regula, este cu mult depasit termenul prevazut de lege pentru incheierea actelor aditionale, de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024