ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Modificare CIM dupa CCC?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
1. Sunt angajata cu 2 CIM pe perioada nedeterminata in invatamant, unul la stat si unul la privat. Este interzis acest lucru?
2. M-am intors in activitate pe 1 august 2012 dupa CIC si am aflat ca nu mai am post, fiind angajata pe perioada nedeterminata.
Am semnat condica pe data de 3.08 si nemaiputand suporta umilintele sefului, am facut cerere de concediu fara plata incepand din aceeasi zi. Dupa 2 zile primesc o instiintare prin care sunt informata ca trebuie sa ma prezint pentru a semna actul aditional care prevede ca CIM se modifica din perioada nedeterminata pe perioada determinata, chiar daca eu nu sunt de acord si nici nu am solicitat acest lucru. Ce este de facut? Trebuie sa ma prezint la serviciu in conditiile in care am facut cerere pt CFP? Imi poate unitatea refuza acest drept? Sunt obligata sa semnez actul aditional?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Adaugata in: Contract de munca
Laurik Marena
 User  Laurik Marena
a intrebat la 05 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului laurik marena la 09 Aug. 2012
Nu se poate face o astfel de modificare, este clar un abuz acolo. Cu atat mai mult fara acordul angajatului. Insa nu este permisa transformarea contractului din perioada nedeterminata in perioada determinata.

Sigur ca baza o reprezinta Codul muncii, cadrul legal, cand vine vorba de modificarea unui contract de munca. Consiliul de Administratie nu este mai presus de lege.

Daca nu vi s-a aprobat inca cererea de concediu fara plata mergeti in continuare la lucru, pentru a nu se ivi situatii mai complicate, de genul absentelor nemotivate pentru care puteti fi cercetata disciplinar.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Laurik Marena
 User Laurik Marena
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Aug. 2012
Multumesc mult pt raspunsuri! Am sesizat inspectia muncii...acum astept clarificari din partea lor...
Revin cu cateva precizari....
Angajatorul celui de-al doilea CIM este o scoala particulara acreditata care respecta Legea educatiei. Am solicitat concediu fara plata in baza art.255 (8) din Legea nr.1/2011 (personalul didactic titular cu contract pe perioada nedeterminata poate beneficia de concediu fara plata pe timp de un an scolar, o data la 10 ani, cu aprobarea unitatii de invatamant sau, dupa caz, a inspectoratului scolar, cu rezervarea postului pe perioada respectiva). Eu am facut cererea de concediu pe data de 01.08, iar hotararea privind modificarea contractului a venit pe data de 03.08.2012.
De la scoala mi s-a transmis ca imi modifica fara voia mea contractul de munca pe perioada determinata pentru ca asa a hotarat Consiliul de Administratie al scolii, chiar daca eu nu am solicitat si nici nu vreau acest lucru si astfel sa nu beneficiez de concediul fara plata (daca vreau sa il semnez bine, daca nu...e decizia mea)
Eu lucrez de 11 ani la ei, dar revenind din CIC nu mi-au rezervat catedra, m-am vazut nevoita sa imi iau concediu fara plata, doar ca directorul unitatii vrea sa imi refuze acest drept .Are prioritate decizia Consiliului de Administratie in modificarea contractului sau Codul muncii?
Ce este de facut in acest caz? ma prezint la servciu sau nu? Beneficiez in baza legii educatiei de acest drept?
Va multumesc anticipat pt raspuns!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Aug. 2012
Revin cu o corectie asupra primei fraze, si anume: Codul muncii prevede posibilitatea salariatului de a incheia mai multe contracte cu acelasi angajator sau cu angajatori diferiti, cu conditia ca acestea sa nu fie in conflict sau cumulul sa fie interzis prin lege.

Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Aug. 2012
Nu, nu este. Codul muncii prevede incheierea mai multor contracte cu mai multi angajatori, iar legea invatamantului nu contine interdictii in acest sens.

Contractul de munca incheiat pe perioada nedeterminata nu poate fi modificat in contract pe perioada determinata, acest lucru este ilegal. Nu aveti obligatia sa semnati un act aditonal, un astfel de document reprezinta acordul intre parti. Or angajatorul nu va poate forta sa va dati acordul. Faceti o sesizare catre ITM.

Referitor la CFP, da, unitatea poate refuza acordarea acestui concediu daca absenta dvs din unitate in acea perioada ar periclita activitatea sau daca perioada solicitata este prea mare si nu corespunde prevederilor din Regulamentul Intern, contractul colectiv de munca sau legea apicabila. Daca angajatorul nu a aprobat cererea dar cu toate acestea dvs decideti sa nu va prezentati, el va considera ca lipsiti nemotivat si deci va putea considera ca ati savarsit o abatere disciplinare, declansand astfel o cercetare disciplinara.

Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
Ioana Popa
G Stancu violeta Georgescu Gratiela Petrescu alexei delimart Viviana Serni Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024