ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Modificare durata muncii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca pot modifica prin act aditional norma de munca si implicit salariul de incadrare, (de la 8 ore/zi la 3 ore/zi) a unui salariat, la solicitarea acestuia. Asesta se va angaja cu program de 8 ore/zi la alta firma si doreste sa ramana la firma actuala cu program de 3 ore/zi. Sau trebuie sa-i incetez contractul de munca si sa ii fac o noua angajare cu part-time? Va multumesc.

Rodica Sireteanu
 User  Rodica Sireteanu
a intrebat la 26 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Nov. 2013
Da, sigur ca se poate. Modificarile se fac printr-un act aditional incheiat la contractul lui de munca, iar apoi se vor opera in Revisal, in termen de 19 zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cf. HG 500/2011. Cat timp angajatul a solicitat acest lucru si cat timp semneaza actul aditional inseamna ca este de acord cu schimbarile in discutie. Nu este nevoie sa incheiati un alt contract de munca, cf. art. 17 coroborat cu 41 din Codul muncii, durata muncii cat si salariul pot fi modificate de comun acord.

Aveti in vedere si urmatoarul articol din Codul muncii republicat:

Art. 107
(1) Angajatorul este obligat ca, in masura in care este posibil, sa ia in considerare cererile salariatilor de a se transfera fie de la un loc de munca cu norma intreaga la unul cu fractiune de norma, fie de la un loc de munca cu fractiune de norma la un loc de munca cu norma intreaga sau de a-si mari programul de lucru, in cazul in care apare aceasta oportunitate.
(2) Angajatorul este obligat sa informeze la timp cu privire la aparitia unor locuri de munca cu fractiune de norma sau cu norma intreaga, pentru a facilita transferurile de la norma intreaga la fractiune de norma si invers. Aceasta informare se face printr-un anunt afisat la sediul angajatorului.
(3) O copie a anuntului prevazut la alin. (2) se transmite de indata sindicatului sau reprezentantilor salariatilor.
(4) Angajatorul asigura, in masura in care este posibil, accesul la locuri de munca cu fractiune de norma la toate nivelurile.


Alte intrebari despre Contract de munca