ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Modificare salariu pe o anumita perioada in CIM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
As avea nevoie de sprijin in solutionarea unei spete : Se poate modifica un cim, in sensul ca doresc a da un salariu mai mare pe o perioada determinata, fara a modifica alte elemente ale contractului individual de munca existent? Iar dupa expirarea acelei perioade determinate sa revin la forma initiala a cim?
Doresc a modifica locul muncii si salariul pe o perioada de 3 luni. Pot face asta?
In principiu nu ar trebui sa ma impiedice nimic, intrucat nu modifica cim din nedeterminata in determinata, ci doar ofer un salariu mai mare pe o anumita perioada din contract.

Multumesc.

Adaugata in: Contract de munca
Mariana Monica Bia
 User  Mariana Monica Bia
a intrebat la 26 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Florin Cioca la 26 Sep. 2013
Prin delegare se modifica temporar locul muncii, nicidecum salariul angajatului in cauza, este eronata aceasta informatie. Iar intrebarea initiala se refera la venitul salarial.

Art. 42
(1) Locul muncii poate fi modificat unilateral de catre angajator prin delegarea sau detasarea salariatului intr-un alt loc de munca decat cel prevazut in contractul individual de munca.

Singurele situatii in care salariul de incadrarea din CIM se poate modifica unilateral sunt sanctiunile disciplinare dispuse temporar, actele normative care impune diminuarea sau majorarea salariului, si eventual perioadele de reducere/intrerupere a activiatii cand angajatul va primi o indemnizaite de 75% din salariul de baza, masura dispusa tot temporar. In orice alta situatie modificare salariului necesita incheierea unui act aditional.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Mariana Monica BIA la 26 Sep. 2013
Da, sigur ca puteti face acest lucru, prin act aditional la contractul de munca. Cu alte cuvinte, modificarea elementului salariu la baza careia sta o negociere intre parti, cum este cazul de fata, se face numai cu acordul ambelor parti. Dupa cele 3 luni puteti incheia in nou act aditional la contractul de munca daca doriti sa modificati din nou salariul de incadrare.

Locul muncii lui nu se schimba, chiar daca este mutat la un alt etaj. In contract nu aveti presupun trecut etajul, ci sediul in care lucreaza el, element care inteleg ca se mentine.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mariana Monica Bia
 User Mariana Monica Bia
a raspuns userului Florin Cioca la 26 Sep. 2013
Locul lui de munca, este schimbat in alt birou, la alt etaj al cladirii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mariana Monica Bia
 User Mariana Monica Bia
a raspuns userului Florin Cioca la 26 Sep. 2013
Ideea este ca nu va fi trimis nicaieri, doar ca va face alte lucruri, ii vor fi stabilite alte obiective, pe alta suma, pe o perioada scurta de timp.
Sa fie delegarea singura optiune? Prin acordul partilor, nu se poate face acest lucru?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Florin Cioca
 User Florin Cioca
a raspuns la intrebare la 26 Sep. 2013
Prin delegare.
Conf art 43 CM delegarea reprezintă exercitarea temporară, din dispoziţia angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiilor de serviciu ?n afara locului său de muncă.
Conf art 44 alin 1 CM delegarea poate fi dispusă pentru o perioadă de cel mult 60 de zile calendaristice ?n 12 luni şi se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegării nu poate constitui motiv pentru sancţionarea disciplinară a acestuia.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de delegare, ?n condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024