ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Modificarea contractului de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Tatal meu este angajat ca si agent de paza la o scoala generala. Vechime in munca are peste 35 de ani din care peste 15 ani la acest ultim loc de munca. Salariul este minim pe economie la care se adauga spor de noapte si vechime. Chiar daca salariul minim s-a modificat de mai multe ori in ultimii ani (fie prin taierea celor 25%, fie prin revenirea asupra acesiei masuri, fie prin cresterea salariului minim ) el nu a fost chemat niciodata sa semneze act additional. Mai mult, de cand s-au redat cele 25% la salariu I s-a spus ca sporul de vechime I s-a introdus in calculul salariului brut dar el tot salariul minim castiga + sporul de noapte .Cu alte cuvinte ori nu mai are spor de vechime, desi pe statul de plata arata ca ar fi, ori s-a schimbat norma de lucru de la 100% la 75% ceea ce s-a intamplat evident fara stirea tatalui meu. Acum I s-a spus ca I se va injumatati norma de lucru si fara nicio discutie sau act additional semnat la contract de luna aceasta lucreaza si este platit la jumatate.
1. Este posibil ca la norma intreaga de lucru, pe salariu minim, salariul brut sa fie 675 Ron ( in conditiile in care salariul minim era de 850 RON)?
2. Este posibil ca modificarile cu privire la contratul de munca(schimbarea incadrarii si remuneratiei) sa se faca fara discutii in prealabil si fara semnarea de acte aditionale?
3. Este posibil sa se fi inregistrat modificarile din contract la fortele de munca fara acte aditionale semnate de angajat?
4. In aceste cazuri ce s-ar putea face pentru a se face dreptate?

Marfius Irimia
 User  Marfius Irimia
a intrebat la 04 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Sep. 2014
Salariul minim brut stabilit la nivel national nu contine sporuri sau alte adaosuri, este salariu fix stabilit prin lege. La acesta se raporteaza si apoi se includ in salariul lunar sporurile si indemnizatiile existente, acordate lunar.

Modificarea elementelor contractuale se face exclusiv prin acte aditionale semnate de parti, niciodata verbal. Inregistrarea lor la ITM prin Revisal este gresita cat timp nu exista documente care sa stea la baza acestor modificari. Se incalca legea.

Depuneti o plangere la ITM si solicitati un control, iar daca situatia va ramane nerezolvata dupa efectuarea controlului puteti depune plangere in instanta de judecata.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024